загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні хочуть врегулювати роботу колекторів: що зміниться для боржників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нацбанк планує створити реєстр колекторських компаній та встановити вимоги до дотримання ними етичної поведінки з боржниками.

“Ініціатива НБУ швидше матиме рекомендаційний характер. Тому говорити про впорядкування цього ринку чи застосування санкцій проти колекторських компаній – безперспективно. Водночас Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за незаконне поводження кредиторів із боржниками. Це статті про вимагання та примушування до виконання цивільно-правових обов’язків”, – пояснив адвокат Ростислав Кравець.

Відтак, боржники, яких переслідують колекори, можуть звертатися до правоохоронців. Хоча найчастіше Служба безпеки чи Нацполіція просто закриває колл-центри, які займаються телефонним тероризмом, йдеться у повідомленні.

“Трапляються випадки, коли колектори телефонують сусідам, родичам боржників. Кажуть, що вони поручителі за кредитом і потрібно сплатити борг. Це шантаж та вимагання, адже жодна людина не може стати поручителем без особистої згоди та підпису”, – додав адвокат.

Відзначається, що для того, щоб вирішити проблему, необхідно врегулювати роботу макрофінансових організацій, які видають швидкі кредити. За словами адвоката, їхня дохідність має становити не більше 200%, сьогодні ж вона стартує з 500%.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин