загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більшість українців хочуть платної медицини. Пенсіонери та селяни проти — опитування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майже 60% опитаних українців вважають, що медицина в Україні має бути частково платною, частково безплатною, 33% — за повністю безплатну медицину, а 5% — повністю платну.

Про це йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг».

Згідно з опитуванням, формат повністю безплатної медицини більше підтримують старші, бідніші й мешканці сіл.

А медреформа українцям «заходить»?

Як свідчать результати опитування, не зовсім. 18% респондентів скоріше задоволені проведенням медичної реформи в Україні, 64% — скоріше незадоволені, 13% нічого не знають про це. Більшою мірою проведенням реформи задоволені молодь, більш забезпечені й ті, хто частіше відвідують сімейного лікаря.

Також результати свідчать, що 84% опитаних українців вже обрали свого сімейного лікаря і підписали з ним декларацію (їхня кількість за два роки зросла з 63% до 84%), 16% — ще не обрали лікаря.

Найбільше тих, хто обрав свого терапевта — серед старших людей, жінок та тих, хто частіше користується послугами лікарів.

Медреформа має жити?

Майже 60% опитаних вважають, що влада має продовжити медичну реформу з суттєвими змінами, 25% виступають за її скасування, 6% — за продовження без змін. 62% вважають, що медична реформа в Україні має відбуватися методом поступових змін, 29% — за швидкі зміни.

Для успішної реалізації медичної реформи в Україні майже 40% опитаних відводять три й більше років, 21% — рік, 9% — пів року. 20% вважають, що медична реформа ніколи не буде успішно реалізована.

Більш оптимістично в оцінці часу для реалізації реформи налаштована молодь, ті, хто мають родичів-медиків, і ті, хто задоволені медичною реформою загалом.

Опитування проводили серед українського населення від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2000 респондентів шляхом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: перша хвиля: 14-19 липня 2020 р., друга хвиля: 15-25 серпня 2020 р.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин