загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна повинна готувати плазму для хворих COVID-19, або вони і далі вмиратимуть - Фаворов

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В даний час багато країн світу готуються до можливого погіршення ситуації з COVID-19 шляхом заготівлі плазми для хворих. Таким же шляхом має піти Україна. Про це в коментарі УНН розповів провідний епідеміолог, інфекціоніст, доктор медичних наук, експерт Центру з контролю захворюваності CDC (Атланта, США) Михайло Фаворов.

"Україна повинна почати готувати плазму. Тому що інакше люди похилого віку будуть гинути. Ми не повинні цього допустити, ми повинні бути готові до того, чим їх лікувати. Оскільки, якщо людина потрапляє в лікарню у важкому стані, і починає відразу ж отримувати лікування плазмою - у неї шанси вижити незрівнянно вище", - каже Фаворов.

Готуватися до можливого сплеску захворюваності потрібно також шляхом проведення масового ІФА-тестування, відзначає епідеміолог.

"У вас є чудовий тест виробництва "Діапроф-Мед", який можна використовувати для виявлення осіб з наявністю антитіл до COVID-19. І найголовніше, що цей тест можна широко впроваджувати - вам не потрібні для цього ніякі спеціальні машини, ви можете це робити в будь-який обласний та навіть міській станції переливання крові. Це - величезна широта, а чим ширше у вас буде охоплення, тим більше позитивних людей ви знайдете", - підкреслив він.

Фаворов нагадав, що на початку вересня ІФА-тести "Діапроф-Мед" порівняли з американськими Abbott. Результати продемонстрували 100% збіг

"За отриманими результатами ми відправили звіт "Діапроф-Мед". Він опублікований у них на сайті, і будь-яка організація або людина може з ним ознайомиться - там чітко описано відповідність українського тесту світовим стандартам", - каже епідеміолог.

Нагадаємо, в США офіційно дозволили переливання плазми з антитілами до "ковіду" для лікування важких хворих коронавірусною хворобою. Такий метод демонструє свою ефективність, кажуть лікарі, і констатують зниження смертності на 35%.

Коли в Україні дозволять лікувати плазмою і чи дозволять взагалі - невідомо. Ще в червні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що наші вчені якраз вивчають метод. І, відповідно, тільки після їх висновків можна буде говорити про доцільність чи недоцільність застосування "антіковідної" плазми в наших лікарнях.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин