загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як шахраї списують гроші з карток за допомогою мобільних додатків: нова схема

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Натискання всього однієї кнопки може надати доступ до всіх рахунків.

Додатки на смартфоні спустошують банківські рахунки українців. Нова шахрайська схема запрацювала на повну котушку. Як уберегти гроші від крадіжки в інтернет-додатках?

Майже кожен українець сьогодні має смартфон. На нього викачуються найрізніші програми. Реєструючись в них, ми даємо згоду дотримуватися правил використання. І саме в цей момент з нашого рахунку можуть зникнути всі гроші. У схожій ситуації опинився ведучий каналу "Україна 24" Максим Несмеянов. З його картки зникло кілька сотень гривень.

"452 гривні зняли. Це було 20 серпня о 16:44, коли в мене зняли різко 452 гривень. У графі витрат – купівля з категорії "Інше". Я такий думаю: "Що за покупку я зробив, якщо дружина ось поруч?", – розповідає Максим.

Виявилося, що кошти зняв невідомий сайт, на який Максим нібито підписався. Але насправді він, звичайно, не робив цього. На запит про повернення коштів шахраї відповіли наступне: "На жаль, повернути кошти ми не можемо, адже вам було відправлено повідомлення про те, що через сім днів після реєстрації і користування нашими послугами, буде списана оплата за місяць".

Такі схеми популярні серед шахраїв, – застерігає експерт з безпеки. Особливо якщо ви прив'язуєте свою картку до інтернет-магазинів або програм в смартфоні.

"Ви можете завантажити будь-який додаток, а він виявиться вірусним. Таким, який саме зчитує інформацію ваших банківських карт, додатків інтеренет-банкінгу. І коли ваші паролі всі скачати, ви підтвердили права на використання, адже права, які запитують додатки, за великим рахунком, не читає ніхто", – пояснює експерт з безпеки Руслан Болгов.

Тому, перш ніж завантажувати новий додаток на смартфон, а тим більше, прив'язувати до нього свою платіжну картку, слід упевнитися, що все безпечно.

"Потрібно прочитати права, які вимагає від вас та чи інша програма. Якщо у вас ліхтарик вимагає права від вашої записної книжки від ваших паролів, то навіщо такий ліхтарик потрібен?", – зазначає експерт.

Якщо подібна ситуація вже сталася, експерт радить одразу звертатися в банк із заявою про шахрайство. При оперативності гроші можна буде повернути.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин