загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розмір пенсій жінок та чоловіків за деякими статтями відрізняється більше ніж у 4 рази – Марина Хонда

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заступниця голови КМДА Марина Хонда, підсумовуючи результати публічної презентації першої частини гендерного паспорту Києва, повідомила, що розмір пенсій жінок та чоловіків у Києві за деякими статтями відрізняється у 4 рази.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

“Для міської влади гендерний паспорт не є завданням просто зібрати цифри та підрахувати кількість жінок і чоловіків. Завдання, яке було поставлено експертам, – показати всі розриви в усіх соціальних групах, адже це потрібно для оптимізації бюджетування. До прикладу, у місті проживає 696 896 пенсіонерів. Більшість із них – жінки (понад 424 тисячі). Але якщо ми подивимося на розмір пенсій, то розриви між чоловіками та жінками дуже великі. Наприклад, чоловіки, в середньому, отримують пенсію за віком у розмірі 5104 гривні. У той час як жінки – 3541. Найбільший розрив у розмірі пенсій за вислугу років. Середня пенсія серед чоловіків за цією статтею становить 10438 гривень. Серед жінок – 2639. Тобто, різниця більше ніж у чотири рази”, – зазначила Марина Хонда.

До слова, соціальні виплати як для жінок, так і чоловіків приблизно рівні і не перевищують 1600 гривень. Але чоловіки отримують менші виплати у разі втрати годувальника – 2228 гривень проти 3542 гривень у жінок. Також жінки отримують менші виплати по інвалідності – 2624 гривень, а чоловіки – 3777 гривень.

Підхід, який використовували експерти при зборі інформації, до цього не застосовувався в жодному місті України. Результати дадуть можливість проаналізувати та перерозподілити доходи та витрати у кожній сфері життя жінок і чоловіків таким чином, щоб потреби громади з різних соціальних та вікових категорій були відповідно представлені у статтях бюджету.

Нагадаємо, днями Пенсійний фонд затвердив показник середньої заробітної плати за липень поточного року на рівні 9837 грн. Це на 1360 грн менше, ніж за червень (11 197 грн).

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин