загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Мільйони українців знову покладуть зуби на полицю": експерт прокоментувала проєкт держбюджету на 2021 рік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На думку політтехнологині Катерини Одарченко, Кабмін Дениса Шмигаля продемонстрував, як він насправді ставиться до соціально незахищених верств населення України.

Проєкт бюджету на 2021 рік, який уряд подав до Верховної Ради – приклад того, як не можна формувати головний фінансовий документ країни, переконана політтехнологиня, президентка Інституту Демократії та Розвитку PolitA Катерина Одарченко.

"Цікаво, чи не соромно міністерці соціальної політики Марині Лазебній, яка прописувала цифри в Головному фінансовому документі країни?", — запитує експертка.

На її думку, провал соціальної спрямованості демонструє низка рядків бюджету. Зокрема, ситуація з прожитковим мінімумом показала, що всі обіцянки Зе-команди про "кінець епохи бідності" виявилися лише порожніми словами.

"Що говорити, якщо прожитковий мінімум для непрацездатних осіб становитиме 1769 грн з 01.01.2021 р., 1854 — з 01.07.2021-го і 1934 — з 01.12.2021 р. Іншими словами, мінімальну пенсію за рік піднімуть "аж" на 80 гривень. І це за стрімкого зростання цін, які, варто нагадати, анонсував сам Володимир Зеленський, заявивши про необхідність зростання інфляції в країні", — зазначила Одарченко.

За її словами, від цього постраждають пенсіонери та інші вразливі групи населення, у яких розміри соціальних допомог безпосередньо залежать від "мінімалки". Заморозилися й законопроєкти, в яких уряд обіцяв про "створення передумов підвищення прожиткового мінімуму".

Фактично, йдеться про повний провал. "І, нарешті, абсолютно провальною є пенсійна політика. І це — вирок уряду Шмигаля та міністерці соцполітики Лазебній. Тим не менш, показово, що Міністерство соціальної політики — це створення нового органу, Національної соціальної сервісної служби з тисячею людей штату і понад 130 млн на утримання з наших із вами податків", — наголосила експертка.

Вона зазначила, що висновки напрошуються самі собою.

"Лазебна на посаді міністра має такий вигляд, ніби її поставили туди спеціально, щоб знищити в країні "соціалку". А мільйони українців знову покладуть зуби на полицю...", — резюмувала Одарченко. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин