загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

26-річний рекорд Сергія Бубки зі стрибків у висоту побито: Швед Арман Дюплантіс стрибнув вище

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дюплантіс підкорив висоту 6,15 м в рамках етапу "Діамантової ліги" в Римі і перевершив результат Бубки в 6,14 м, закріплений в 1994 році.

Швед Арман Дюплантіс побив рекорд українського спортсмена Сергія Бубки зі стрибків у висоту з жердиною на відкритому повітрі, який був встановлений 26 років тому.  Історична подія відбулась на етапі «Діамантової ліги» в Римі, де з другої спроби шведський атлет зміг стрибнути на висоту 6 метрів 15 сантиметрів. Попередній світовий рекорд — 6,14 метра, тобто на сантиметр менше.

Побитий шведом рекорд Сергій Бубка встановив у далекому 1994 році — на турнірі в італійському містечку Сестрієре. Цей результат називали «вічним» рекордом, але через 26 років його таки перевершили.

Український спортсмен, чемпіон зі стрибків з жердиною Сергій Бубка вже привітав шведа Дюплантіса з новим досягненням.

Дюплантіс є чемпіоном Європи-2018 і срібним призером чемпіонату світу-2019.

"Вітаю з побиттям мого рекорду! Приголомшливий результат! Радий за нього і його батьків. Вони чудові люди. І радий легкій атлетиці і спорту в цілому, що у нас така яскрава зірка на довгі роки. Всього найкращого і вперед до нових висот!"- написав Бубка у Twitter.

Сергій Бубка

Український атлет виграв Олімпійські Ігри 1988 року. Бубка — єдиний стрибун із жердиною, який переміг на шести чемпіонатах світу, автор 35 світових рекордів.

Серед рекордів українця — 6,15 метра у приміщенні (Дюплантіс сьогодні побив рекорд у стрибках на вулиці), який тримався з 1994 року до 2014-го. Тоді його побив француз Рено Лявільньє, який стрибнув на сантиметр вище — в рідному для олімпійського чемпіона Донецьку.

До слова, рекорд зі стрибків у приміщенні зараз також належить Арману Дюплантісу: йому вдалося стрибнути на 6,18 метра, тобто на 3 сантиметри вище за Бубку.

Свій рекорд у 1994 році Бубка встановив, коли йому був уже 31 рік (поважний вік для професійного спорту). Дюплантісу зараз лише 20.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин