загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прожитковий мінімум, який використовується у бюджетуванні, не є чесним - Третьякова

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наразі не можна констатувати, що в Україні прожитковий мінімум, який використовується у бюджетуванні, є чесним прожитковим мінімумом, який обраховується на підставі закону "Про прожитковий мінімум". Про це під час засідання КСУ заявила голова комітету ВР з питань соцполітики та захисту ветеранів Галина Третьякова.

“Система, яка задекларована у Конституції, яка має належно гарантувати гідний рівень життя, на сьогоднішній день економічно неспроможна забезпечувати той рівень гідного життя, декларований нашими законами... Різниця між умовами на гідне життя і правом на гідне життя - все ж таки є певна різниця", - вказала Третьякова.

Вона зауважила, що може бути так, що людина живе в гідних умовах життя, але право на гідне життя їй не забезпечили.

"Сьогодні ми можемо констатувати про те, що прожитковий мінімум, який використовується у бюджетуванні, не дорівнює тому чесному прожитковому мінімуму, який обраховується на підставі закону "Про прожитковий мінімум"... Сьогодні уряд не здатний забезпечити виконання всіх законів на рівні чесного, справедливого прожиткового мінімуму, повертаються до того, що формують умовні квазівеличини, за рахунок яких закладається та політика соціальна, яка є у державному бюджеті”, — зазначила вона.

Нагадаємо, Велика палата КСУ розпочала судове засідання щодо розгляду справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України, а саме офіційного тлумачення “гідних умов життя людини”. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин