загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна система – застаріла, – міністр фінансів заявив про необхідність реформ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що пенсійна система доживає свій кінець. Зараз назріло питання, щоб реформувати її і запровадити накопичувальну систему.

В ефірі 24 каналу Марченко ствердив, що йому хотілося б, аби люди були соціально відповідальними та розуміли, що таке єдиний соціальний внесок.

За словами міністра фінансів України, рівень пенсії залежить від рівня мінімальної заробітної плати та ЄСВ – єдиного соціального внеску. Це "чутливі речі, які потрібно розглядати у комплексі".

Сергій Марченко зазначив, що багато громадян думають, що "ЄСВ – це податок, але насправді це плата за пенсію, яку ті, хто працюють зараз, отримуватимуть у майбутньому з приходом пенсійного віку".

Дефіцит пенсійного фонду

У 2021 році дефіцит пенсійного фонду складе 204 мільярди гривень. Це кошти (окрім сплачених ЄСВ), які державний бюджет повинен перерахувати у пенсійний фонд для виплати пенсій.

Яка пенсійна система діє в Україні зараз?

В Україні є 2 види пенсії: трудова та соціальна. Для отримання трудової потрібно мати певний стаж, який щороку збільшується. Чоловіки можуть вийти на пенсію у 60 років, а жінки у 55 років за умови робочого стажу 27 років. У 2028 році необхідно буде мати 35 років стажу для виходу на пенсію. Соціальну пенсію може отримати кожен громадянин. Виплати здійснюють із Пенсійного фонду, який наповнює працездатне населення.

Міністр фінансів зазначив, що де знайти ці кошти – запитання не до нього, і не до голови Пенсійного фонду. Це питання до держави, до усіх громадян, які у ній живуть та працюють.

Сьогодні назріло питання реформування пенсійної системи, запровадження елементів накопичувальної. Ця система застаріла і вона має бути реформованою,
– зазначив Марченко.

Він ствердив, що категорично проти того, аби зменшувати ЄСВ, "тому що ми просто перекладаємо податки з однієї кишені в іншу. Адже ми все одно повинні забезпечити виплату пенсій". 

Накопичувальна пенсійна система: що відомо:

-     Обов'язкова накопичувальна система передбачає щомісячні обов'язкові відрахування із зарплати від 2 до 7% (поступове щорічне зростання відсотку виплат).
-     Кошти відраховують до обраного платником сертифікованого недержавного пенсійного чи накопичувального фонду.
-     В цих фондах гроші йдуть на рахунки де вони накопичуються, інвестуються та генерують дохід, який має збільшувати розмір пенсії.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин