загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії в Україні: з якими ризиками зіткнеться наша країна найближчим часом - думка експертів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова запевняє, що у Пенсійного фонду України (ПФУ) можуть виникнути проблеми з отриманням позики в кінці бюджетного періоду. Отже, виникнуть і ризики по виплаті пенсій.

Журналісти дізналися у експертів, наскільки велика небезпека, що українцям перестануть виплачувати пенсії, коли і як можуть вирішитися проблеми з Пенсфондом, а також з переходом від солідарної до накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин переконаний, що розганяти паніку не варто.

“У фонду хронічні проблеми з дохідною частиною. Цим проблемам багато років. Дефіцит ПФУ перевалив за 200 млрд гривень. А що, хтось із пенсіонерів не отримує місяцями пенсії? Ні. Все нормально”, – зазначає експерт.

Олег Пендзин закликає передати питання адміністрування виплати пенсій уряду, який за це відповідає.

“Ви дійсно вірите, що перед місцевими виборами влада допустить затримку по виплаті пенсій?” – задається експерт риторичним питанням.

Економічний експерт Владислав Банков іронізує: “Вся справа в неякісних громадянах, які всупереч волі держави дожили до пенсії. Якби вони померли раніше – проблеми б не було”.

Пенсія, підкреслює експерт, має виконувати соціальну функцію виживання громадян, які дожили до певного віку. У демографічній ситуації, яку ми спостерігаємо в Україні, працездатних громадян вочевидь недостатньо, щоб забезпечити, пенсіонерів у солідарній пенсійній системі. До того ж, частина працездатного населення зайнята в державному секторі і не генерує доданої вартості для економіки.

При цьому, підкреслює експерт, ліквідація ПФУ дозволить звільнити кілька мільярдів гривень для безпосередніх виплат. Також буде ліквідована ганебна практика виплат пенсій ряду чиновників та ін., які відрізняються від звичайних пенсій в десятки разів.

“Для одержувачів найбільших пенсій вони, як правило, лише другорядне джерело доходу. А для звичайних пенсіонерів, які отримують виплати трохи більші від мінімальних, – основне”, – нагадує Владислав Банков.

На його думку, існування накопичувальної системи в країні, де немає відповідних фінансових інструментів, фактично відсутній фондовий ринок, а національна валюта за два десятки років знецінилася в двадцять разів – маячня.

“Це привід обкласти працююче населення ще одним податком, – коментує експерт пропозицію глави Мінсоцполітики Марини Лазебної, щоб не тільки роботодавці, а й громадяни щомісяця робили внески для своєї пенсії. – На тлі соціалізації пенсій було б об’єктивно справедливо надати пенсійну податкову пільгу працюючим дітям, які піклуються про своїх батьків”.

Нагадаємо, з 1 липня Пенсійний фонд ввів сервісну послугу “автоматичне призначення пенсії”. Сервіс дозволяє завчасно надати всю інформацію, необхідну для призначення пенсії.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин