загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як український пенсіонер переміг газових махінаторів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чоловіку з інвалідністю, якому облгаз нарахував штраф на понад 117 тисяч гривень, вдалося відстояти свої права.

Жителеві села Підгірці на Львівщині, пенсіонеру з інвалідністю Богданові Пристаюку “Львівгаз” виставив до сплати борг на 117 тисяч 493 гривні 63 копійки — начебто за несанкціоноване втручання у роботу лічильника.

“Батько живе у будинку, який вже два десятки років опалюється дровами, тож газ використовує лише для приготування їжі, за місяць споживання сплачує приблизно 50 — 60 гривень, — каже його син Володимир Пристаюк. — У нас стояв старий лічильник, ми самі не раз просили газовиків прийти і замінити його. Врешті ті прийшли, взяли лічильник на повірку. При цьому склали акт, що з лічильником усе гаразд. А десь за місяць брата, який живе з татом, викликали на комісію до Стрия — повідомили, що лічильник передають на експертизу, бо там “відсутня нижня частина заводської пломби” — отже, було втручання в роботу лічильника.

Після експертизи лічильник повинні були повірити, але не зробили цього. Натомість АТ “Львівгаз” вирішив здійснити донарахування об’ємів газу за цілий рік — вийшло понад 12 тисяч кубометрів, на суму більш як 117 тисяч гривень!”

Володимир Пристаюк розповідає, що на засіданні комісії, на яке вже пішов він, працівники “Львівгазу” чинили на нього тиск, ба більше — питали, яку суму штрафу згодна заплатити сім’я, пригрозили судом.

“Правда була за мною, тож я вирішив боротись, — додає чоловік. — Спершу написав до облгазу, аби надали мені всі дані щодо особового рахунку, зокрема і інформацію про те, коли була проведена періодична повірка лічильника. Виявилось, що лічильник з 1995 року жодного (!) разу не повіряли, хоча мали робити це раз на 8 років (норми, які діяли раніше, передбачали повірку раз на 5 років)!”

Правда була за мною, тож я вирішив боротись.

Відтак Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Львівській області, підтвердила, що АТ “Львівгаз” не дотримав процедури проведення повірки та експертизи лічильника газу, тож в оператора “відсутні підстави для здійснення за адресою гр. Пристаюка Б. О. донарахувань необлікованих об’ємів (обсягів) природного газу”.

Відділ НКРЕКП області зобов’язав АТ “Львівгаз” врегулювати взаємовідносини зі споживачем природного газу відповідно до вимог чинного законнодавства, про що повідомити Нацкомісію.

Джерело:
До списку новин