загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не можна робити накопичувальну пенсійну систему загальнообов'язковою — Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна реформа передбачала поступове впровадження накопичувальної системи. Її не можна впроваджувати надто швидко. Також неправильно робити її загальнообов’язковою.

Про це заявив Андрій Рева, міністр соціальної політики України у 2016-2019 роках.

Андрій Рева зазначає, що МВФ виступав категорично проти запровадження накопичувальної обов’язкової системи.

«Пенсійна реформа передбачала поступове впровадження накопичувальної системи, вона існує скрізь і повинна існувати, але в розумних межах. Якщо ми дійсно хочемо це зробити, ми маємо робити це крок за кроком»

За його словами, в Україні не потрібно запроваджувати накопичувальну систему, вона вже є. Проблема полягає в тому, що влада хоче зробити її загальнообов’язковою.

«Хочете ви чи ні, з вашої зарплати забиратимуть 2%. У результаті ви отримаєте невелику пенсію від держави і нібито велику від недержавних пенсійних фондів. Але якщо порахувати, то в результаті вийде зовсім не та сума, яку озвучували».

«Насправді Шмигаль розписався не в банкрутстві Пенсійного фонду, а у власному банкрутстві. Уряд існує для розв’язання проблем, які є у громадян, а не для створення додаткових.

Що сказав Шмигаль? Через 15 років у зв’язку поганою демографією держава не буде платити пенсій! Рятуйся хто може, думайте самі й так далі. Він зняв з себе відповідальність і пропонує молодим людям самотужки думати про пенсію. Мовляв, ви будете платити в недержавні пенсійні фонди в обов’язковому порядку.

Порахуймо. Якщо середня зарплата по країні 10 тисяч гривень, то 2%, які забирає держава — це 200 гривень, 2% ЄСВ — це ще 200 гривень. Ці 400 гривень ви платите впродовж 30 років, виходить 168 тисяч гривень. Відніміть 10% на утримання самого Пенсійного фонду, Нам кажуть, що так ми матимемо мільйон гривень. Ви уявляєте рівень капіталізації, яку пропонують? Недержавний пенсійний фонд має збільшити ваш внесок у 7 разів для того, щоб ви мали пенсію. Уявіть, що ви отримали мільйон гривень, поділіть це на 18 років і на 12 місяців. Тобто ви будете отримувати менше, ніж з солідарною системою. І це при середній зарплаті, а в нас 4 мільйони отримують мінімальну зарплату. Для чого він бреше?

Мільйон українців вкладають гроші у недержавні пенсійні фонди. Сьогодні у нас 22 мільйони людей працездатного віку, з них ЄСВ платять наймані працівники та самозайняті – це 10,5 мільйонів, ще за 3 мільйони платить держава. Питання: потрібно збільшити народжуваність чи все-таки кількість платників ЄСВ? Ось де резерв, щоб наповнити Пенсійний фонд. Друге питання у низькій заробітній платі.»

Раніше повідомлялося, що у 2021 році Кабінет міністрів планує запровадити накопичувальну пенсійну систему на додаток до чинної солідарної. За словами Дениса Шмигаля, кожен працівник зможе сам відкладати на старість. Держава буде платити всього лише «невелику соціальну пенсію», а решту потрібно буде збирати самостійно.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин