загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За 10 років купівельна здатність пенсіонерів скоротиться на майже 20% - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо стан економіки принципово не зміниться, то за 10 років купівельна здатність пенсіонерів може скоротитися на майже 20%. Про це сказав економіст, координатор Експертної платформи НБУ Андрій Блінов.

“Я колись робив підрахунки, що в реальній купівельній спроможності, якщо уявити, що стан економіки принципово не зміниться, але відбудуться тільки природні фактори старіння населення, то у нас реальна, за 10 років, реальна пенсія повинна скоротитися, з точки зору своєї купівельної здатності, на майже 20%. Тобто, це відбудеться з демографічних причин - нам буде все важче і важче підтримати, скажемо так, старше покоління”, - сказав Андрій Блінов.

Він зазначив, що для вирішення цієї проблеми у владі періодично піднімають тему реформування пенсійної системи.

“Я так розумію, що ця заявка, тепер уже від імені Шмигаля,  пов’язана саме з цим - реанімувати цю ідею трирівневої пенсійної системи... Я так розумію, що певною мірою зараз в "Слузі народу" ця ідея піднялася, але, звісно, з метою мотивації відкладання, з метою мотивації додаткових коштів для Пенсійного фонду, в тому числі, це дозволить поступово знижувати рівень дотування пенсійної системи, тобто, знизити навантаження на бюджет”, - додав експерт.

За його словами, це б дозволило отримувати пенсію з трьох джерел - від держави, з накопичувального фонду і з приватного пенсійного фонду.

Нагадаємо, дефіцит Пенсійного фонду цього року перевищив 17 млрд грн.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин