загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В "Слузі народу" запропонували знизити мінімалку та відкласти її підвищення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Данило Гетьманцев вважає, що мінімальну зарплату потрібно залишити на рівні 6000 гривень.

Мінімальна заробітна плата повинна бути менше, ніж та, яку заклали в бюджет, а підвищення відкласти до наступного року. Про це заявив голова парламентського комітету податкової, митної та фінансової політики від "Слуги народу" Данила Гетманцев.

"Тиск на гривню є. Це очевидні речі. Я б відклав це підвищення мінімальної зарплати до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", - зазначив політик.

За його словами, підвищити мінімальну зарплату доцільно до 6000 гривень, а не до 6500, тому що інакше створюється додатковий тиск на бізнес і до тінізації зарплат.

"Не можна заперечувати додаткове навантаження на бізнес, на фонд оплати праці. Дійсно, підвищуючи заробітні плати ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей переводитимуть на півставки і тому подібне. Так, в цьому є проблема. Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати 6000 гривень, а не 6500 гривень", - сказав Гетьманцев.

Також Данило Гетманцев заявив, що Україна не має грошей, щоб компенсувати зростання дефіциту Пенсійного фонду. 

Нардеп нагадав, що після рішення знизити ставку єдиного соцвнеску (ЄСВ) почав стрімко зростати дефіцит Пенсійного фонду. У бюджеті на 2021 рік він закладений на рівні 203,8 млрд грн.

"Це те, що дотується з бюджету. Заява Шмигаля – не прогноз апокаліпсису. Це математика. Українська нація старіє так само, як і будь-яка інша європейська нація. І це факт. Але, на відміну від європейських країн, у нас немає такої грошової подушки, яка могла б компенсувати відрахування до Пенсійного фонду. На сьогодні у нас 16,1 млн людей, які працюють, і 11,3 млн пенсіонерів. І ця тенденція погіршуватиметься від року до року. Це правда, бо демографічна ситуація у нас така", – сказав Гетманцев.

Нагадаємо, "Слуга народу" через карантин тимчасово звільнила від сплати ЄСВ усіх фізосіб-підприємців. Не тільки рестораторів, сферу послуг, туризму, які змушені були припинили свою діяльність через карантин, але і таксистів, кур'єрські служби, онлайн-продажу – абсолютно всіх. Таким рішенням Пенсійний фонд (ПФУ) позбавили відразу мільярдів гривень надходжень.

В Україні всього за рік, з липня минулого року до липня 2020-го, кількість співробітників, які сплачують внесок до Пенсійного фонду, скоротилася на 565 тис. осіб. Водночас влада ухвалила низку рішень, які дозволили роботодавцям практично безкарно не платити податки і соціальні внески за своїх співробітників. Штрафи кардинально скоротили, кількість фізосіб-підприємців, які перебувають на єдиному податку, збільшили (для них пом'якшили умови щодо обороту), частково звільнили від внесків низку підприємців.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин