загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виступ Зеленського у Верховній раді: п'ять головних тез з промови президента

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

20 жовтня президент Володимир Зеленський виступив зі щорічним посланням до народних депутатів у Верховній раді. Він відзвітував про досягнення за півтора роки перебування на посаді глави держави та розповів про плани на майбутнє. До вашої уваги основні тези із виступу глави держави.

Про пандемію

За словами президента, з початком поширення хвороби уряд вжив жорстких, але ефективних заходів, а також забезпечили медичну систему усім необхідним.

"Ми швидко подолали дефіцит у медичнихзакладах та на ринку. Спочатку - організували поставки з Китаю та Південної Кореї. Маски, тести, дезінфектори, костюми, апарати ШВЛ. Згодом - розгорнули та налагодили масштабне власне виробництво. Ми збільшили кількість щоденних тестувань. Підвищили заробітні плати медикам, що протидіють COVID-19 до 300%. Так, через недосконалість бюрократичної системи з виплатами в регіонах були складнощі, але вони в минулому. Почалися клінічні випробування українських препаратів, що суттєво мінімізують ризики ускладнень та смерті", - наголосив президент.

За його словами, з 1 вересня медичним працівникам підвищили заробітну плату на 25, 50 та 70 відсотків. За планом Міністерства охорони здоров'я, у 2021 році мінімальна заробітна плата лікаря має становити до 25 тисяч гривень.

Про Донбас і Крим

Своїми головними заслугами Зеленський назвав розблокування Нормандського процесу та звільнення українців. Також він додав, що встановленний з 27 липня режим припинення вогню порушується, але за цей час загинув лише один український військой.

"Сьогодні режим тиші триває 86-й день поспіль - найдовше за роки війни. Чи ідеальний він? Ні. Чи є порушення? Так. Чи є спроби його зірвати? Безумовно. Але треба визнати - кількість пострілів суттєво зменшилась. За всі ці дні ми маємо одну бойову втрату. Це боляче. Але те, що з’явилися дні, тижні і навіть місяці, коли ми не ховаємо своїх героїв, коли не плачуть матері та діти, - дає нам надію. Коли місцеві жителі кажуть, що не слухають новини про "тишу", бо чують реальну тишу, - це дає надію", - сказав він.

Глава держави наголосив, що на шляху забезпечення миру на Донбасі Україну підтримують міжнародні партнери, а українські дипломати працюють для підготовки наступного Нормандського саміту в Берліні. Зеленський додав, що на Донбасі вирішили питання проблем з питною водою, там будують нові КПВВ, у Станиці Луганській відновили міст і дорогу. Також держава "бореться за молодь на цих територіях".

Він також пояснив, що стратегія розвитку економіки Донецької та Луганської областей включатиме податкові та митні преференції, страхування військово-політичних ризиків для інвесторів, а також арбітраж за міжнародними стандартами.

Зеленський зазначив, що у порядку денному Нормандського формату ніколи не було питання Криму, але "воно було, є й завжди буде у нашому порядку денному". За його словами, Україна шукає нові дієві інструменти для повернення півострова, а "ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність".

Про армію

Зеленський заявив, що бюджет на ЗСУ цього року став найбільшим в історії України і в наступному році зменшувати його не планують.

"І не розганяйте, будь ласка, "зраду", що у 2021 році ми скоротимо кошти на військо. Я не дозволю цього зробити. Як мінімум, вони будуть на рівні цього року. Тобто понад 117 мільярдів гривень", - сказав він.

Зеленський нагадав, що Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму 250 мільйонів доларів, а також про підписання Україною угоди з Великою Британією на 1 мільярд 250 мільйонів фунтів стерлінгів для військово-морського флоту України. За його словами, країна отримала та очікує на додаткові швидкісні катери класу "Айленд". А спільно з Туреччиною буде виробляти корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ППО. Також він завив про початок виготовлення новітніх зразків озброєння та модернізацію фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Зеленський додав, що держава працює для забезпечення гідних умов для військових та їхніх сімей.

Про розвиток ІТ-індустрії та "державу у смартфоні"

"Місяць тому я підписав Указ про створення сприятливих умов для розвитку ІТ-індустрії. Україна вже стає світовим ІТ-хабом. Також, ми створюємо унікальну в світі віртуальну економічну зону Дія.Сіті зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом", - сказав президент.

За його словами, цей інноваційний проект забезпечить розвиток креативного бізнесу та залучення іноземних інвестицій.

Зеленський заявив, що Україна стала першою країною у світі, що має цифровий паспорт і нині 26 мільйоні в українці в можуть користуватися цифровим посвідченням водія, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, паспортом, податковим номером у додатку "Дія".

"І це - лише початок шляху до цифрової держави. 2021 рік стане початком входження країни у режим пейперлес. Ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів, і щонайважливіше - жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання державних послуг", - сказав він.

Про економіку, приватизацію та освіту

Президент заявив, що в межах масштабної приватизації в Україні у першу чергу почали передавати у приватну власність сотні неефективних підприємств, а не статегічні об'єкти.

Також він нагадав, що з 1 вересня мінімальну заробітну плату збільшено до 5 тисяч гривень. У січні 2021-го вона буде становити 6 тисяч, а в липні - 6500. А на збільшення пенсій особам старше 80 років виділили додаткових три мільярда гривень. Наступного року планують видати додаткові 2,5 мільярди гривень на підвищення пенсії особам старше 75 років.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин