загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Призначення та перерахунок пенсій. Чи можуть родичі принести в ПФУ документи за пенсіонера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У грудні українським пенсіонерам повинні перерахувати розміри мінімальної і максимальної пенсії і підвищити доплати за понаднормовий стаж. У Пенсійному фонді прояснили, чи можуть родичі і довірені особи принести документи за пенсіонера. Оскільки в окремих випадках це може вимагати додаткових документів. Однак не всі пенсіонери в змозі відправляти довідки в електронному вигляді. Та й в карантин людям з групи ризику не радять йти на прийом до держорганів. 

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі  Facebook написав "Пенсійний кур'єр".

Там нагадали, що згідно з пунктом 1 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, заява про призначення пенсії непрацюючим особам пенсіонер подає особисто або через довірену особу. Але у цієї довіреної особи повинна бути нотаріально завірена довіреність.

Обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі підлягають довіреності (у тому числі їх дублікати), завірені в нотаріальному порядку, та довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, а також відомості про припинення їх дії.

Це означає, що за наявності довіреності, оформленої за всіма правилами, родичі пенсіонера можуть звернутися до Головного управління ПФУ із заявою про призначення пенсії за віком. Вони ж можуть принести всі потрібні документи.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин