загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери можуть оформити стаж у подвійному розмірі. Але на це мають право не всі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За роботу на шкідливому виробництві українським пенсіонерам передбачена надбавка. Однак навіть якщо йдеться не про виробництво, а роботу в сфері медицини, то пенсіонери все одно мають право на допомогу. Однак для цього потрібно дотримуватися умов. 

"Я 25 років пропрацював лікарем у психіатричній лікарні. Цього року виходжу на пенсію за віком. Чи маю я право на грошову допомогу?"

До особливо шкідливої роботи в сфері медицини зарахована професія лікаря в психіатричних лікарнях. Відповідно до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" робота, зокрема, в психіатричних закладах охорони здоров'я зараховується до стажу в подвійному розмірі.

Подвоєння застосовується до страхового стажу при його обчисленні за періоди роботи до 01.01.2004 року, а при визначенні права на пенсію за вислугу років ці норми застосовуються як до 01.01.2004 року, так і після цієї дати.

Однак згідно з Порядком обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги, та її виплати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1191, страховий стаж на посадах, що дає право на допомогу, зараховується в календарному обчисленні. Зокрема, чоловікам потрібно мати 35 років стажу, що дає право на грошову допомогу.

Отже, права на таку допомогу Ви не маєте.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин