загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Накопичувальна пенсійна система в Україні: міністерка соцполітики Лазебна пояснила, коли очікувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Українському кризовому центрі  відбулася пресконференція на тему "Пенсійні накопичення: міфи та реальність". Присутні на події експерти наводили аргументи щодо доцільності впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні.

Виходячи з нинішньої ситуації, в Мінсоцполітики підрахували, що при зарплаті в десять тисяч грн громадянин в майбутньому отримає пенсію тільки у дві тисячі грн. Тому, вважають в Міністерстві, потрібні стимули, за яких вигідно показувати всю свою зарплату. 

Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна зауважила, що велика частина українських експертів переконують, що потрібно думати не про накопичувальну систему, а про оздоровлення солідарної системи, яка діє нині, в тому числі про повернення в Україну мігрантів. Втім, за словами Лазебної, вже протягом 20 років таких намагань ніхто не зумів дати мігрантам стимул повернутися в Україну і легалізувати свої робочі місця та заробітну плату. В той же час, якщо подивитись на досвід інших країн, таких як Словаччина чи Польща, там стимулом для людей  були накопичувальні пенсійні рахунки і медичне страхування. 

Лазебна розповіла, що депутати від "Слуги народу" подали до Верховної Ради законопроєкт №2683 про загальнообов'язкове пенсійне накопичування, який при доопрацюванні може стати стартом для запровадження накопичувальної системи.

"Звісно, ми маємо певні зауваження до законопроєкту, і в деякій мірі вони критичні, але ми готові до обговорення і відкриті до допрацювань. Ми звернулися до Кабінету міністрів України і попросили, щоб Кабмін звернувся до голови Верховної Ради, і законопроєкт 2683 був розглянутий у першому читанні в парламенті як невідкладний до кінця 2020 року. Далі ми б хотіли, щоб ми усі об'єдналися і доопрацювали цей проєкт до другого читання, аби з першого липня ми змогли підготуватися технічно, а також провести інформаційну кампанію для того, щоб з першого січня 2022 року мати змогу перераховувати внески на рахунки людей, аби ця система запрацювала", – повідомила міністерка.

У Міністерстві відзначили, що всі три пенсійних рівні повинні працювати в Україні одночасно – накопичувальні пенсії доповнюють солідарну систему і добровільні внески.

Також Лазебна підкреслила, що наразі є два питання для дискусії щодо накопичувальної пенсійної системи – захист активів та вкладення коштів. Адже якщо влада зуміє дати суспільству чітку відповідь на те, яким чином будуть захищені їхні власні накопичення і куди вони будуть вкладатися, це суттєво підвищить рівень довіри суспільства до влади.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин