загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Карантин вихідного дня буде жорстким: Степанов розкрив деталі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коронавірус в Україні з кожним днем набирає обертів. У зв'язку зі стрімким поширенням хвороби в країні вирішили посилити карантинні обмеження - запровадити жорсткий карантин вихідного дня.

У Міністерстві охорони здоров'я України вважають, що повний локдаун буде досить складно пережити з економічної точки зору. Захист здоров'я неможливо без економічної складової.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 9 листопада.

За його словами, влада шукає баланс, щоб могли працювати визначені суб'єкти або сфери господарської діяльності для того, щоб поповнювати економіку.

Карантин вихідного дня - що буде заборонено

•   З 00:00 суботи і до 00:00 понеділка працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки.
•   Ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування працюватимуть виключно на винос.
•   Магазини та торговельно-розважальні центри МОЗ рекомендує повністю закривати на вихідні.

Степанов зазначив, що повний локдаун важко вплине на малий і середній бізнес, тому МОЗ запропонував ввести саме жорсткий карантин вихідного дня. 

Максим Степанов припустив, що українців чекає суворий карантин, якщо добове число нових хворих перевищить 20 тисяч. Саме за такого показника в країні будуть заповнені всі ліжко-місця для пацієнтів з "ковідом", уточнив він.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко уточнив, що поки система охорони здоров'я здатна витримати 15-20 тисяч хворих на добу, але навіть такого сценарію краще не допустити.

"Але якщо будемо спостерігати стрімке зростання захворюваності, яке може призвести до колапсу системи охорони здоров'я, то, звичайно, будемо розглядати жорсткі обмеження", - зазначив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Офісу президента мало одного параметра добових випадків для посилення карантину. Це буде залежати в першу чергу від індексу важких форм хвороби в загальній статистиці, індексу смертності і від кількості зайнятих лікувальних ліжок.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин