загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонер з Вінниччини зібрав унікальну колекцію гітар

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Олександра Геркалюка є золота гітара, гітара-тризуб, гітара-автомат і ще більше сотні «семиструнних» з усього світу.

Олександр Геркалюк із Могилева-Подільського зберігає вдома більше сотні гітар. Колекцію 69-річний чоловік збирав більшу половину свого життя.

«Першу гітару мені подарувала сестра ще у молодості. І я вам скажу, що у мене є різні інструменти. У тому числі золота гітара, подібних у світі є лише 50 екземплярів. Вона приїхала з Болгарії. Має золотий корпус, золоті струни. В Україні, такої немає ні у кого. Але перша гітара, яку подарувала сестра, вона для мене безцінна», - розповідає Вінниця.info пан Олександр.

Зібрати колекцію Олександр зміг завдяки родині та друзям.

«Щось сам купляв та купую. Зараз вже можна по Інтернету замовляти, міняти, продавати. На всі дні народження мені дарували гітари. До цього всі звикли. І особливо дружина Антоніна. Всі ці роки вона мене розуміє. Звичайно, той факт, що весь дім заставлений гітарами, за якими треба доглядати, дещо дратує. Але не сваримося через це», - посміхається він.

Зауважує, що готовий віддати свою колекцію.

«Аби відновити одну гітару треба від 500 до 1000 гривень. А не будеш за ними глядіти, погниють, струни поржавіють. Тому шукаю спонсора, який у мене купить колекцію. Хочу за неї 20 тисяч доларів. І готовий продати лише з такою умовою, що гітари будуть приносити людям користь. Ну, їх розмістять або в музеї. Або відкриють тематичну кав'ярню. Чи будь-який туристичний об'єкт. Бо чи не у всіх країнах Європи є музей гітари. А у нас немає. І це при тому, що колекція вже є», - каже Геркалюк.

Олександр Геркалюк не просто колекціонер, а майстер по виготовленню авторських гітар.

«Є гітара-автомат, гітара-тризуб, є подвійна гітара з гіпсу... Я вже давно собі зробив дома таку майстерню. Як вийшов на пенсію, то руки у мене там розв'язалися. Але зараз вже важкувато», - пояснює.

Практично всі кімнати в будинку Геркалюка заставлені та завішані гітарами. Аби підкреслити тематику, одну з стін він власноручно розмалював. А ще пенсіонер пише вірші та книжки.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин