загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Кінець епохи бідності" для пенсіонерів виглядає, як початок епохи жебрацтва

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

І при 1479 гривнях на місяць, і при 3500 - це вже не життя, а реальне виживання для частини населення України.

Мінсоцполітики України опублікувало свої розрахунки, які показують, що мінімальної пенсії ледь вистачає на їжу. І то, з максимальним обмеженням. Так що вигадані історії про пів вареника на шмигальнутій швидкості стають реальністю.

Згідно з розрахунками, реальний прожитковий мінімум для пенсіонера становить 3170 гривень (останні дані офіційної статистики). При цьому тільки на їжу необхідно не менше тисячі 1479 гривень на людину. Незважаючи на офіційні дані, мінімальна пенсія в Україні становить лише 1712 гривні, що на 1458 гривень менше необхідної суми. Загалом, "кінець епохи бідності" від Зеленського для чималої кількості пенсіонерів виглядає, як початок епохи жебрацтва.

Звичайно, хтось скаже, що пенсіонер може відмовити собі в мобільному зв'язку, інтернеті, деяких продуктах або не купувати одяг. А комунальні та квартплату ці пенсіонери теж можуть не платити? А ліки їм безкоштовно хтось подарує?

Середня пенсія в Україні сьогодні становить 3500 гривень. І якщо подивитися на цю цифру, то все більш-менш. Але є один нюанс. У будь-якому з цих варіантів - і при 1479 гривнях на місяць, і при 3500 - це вже не життя, а реальне виживання для частини населення України. І ситуацію треба терміново виправляти. Ще вчора.

Борислав Береза

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин