загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зеленський підписав закон про штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без масок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Штраф складатиме від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України. Документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров'я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів", - йдеться в повідомленні.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, виготовлена вона може бути самостійно.

Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада України посилила відповідальність за відсутність масок протягом карантину в громадських приміщеннях і транспорті. За проєкт цього закону проголосували 267 нардепів. Також у Раді реєстрували альтернативний законопроєкт, який, окрім внесення в КУпАП відповідальності за відсутність маски, передбачав збільшений штраф для представників влади - від 1700 до 2550 грн.

Громадські місця — це де?

Громадське місце — частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу:

•   ліфти і таксофони;
•   приміщення та території закладів охорони здоров’я;
•   приміщення та території навчальних закладів;
•   дитячі майданчики;
•   приміщення та території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;
•   під’їзди житлових будинків;
•   підземні переходи;
•   транспорт загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
•   приміщення закладів ресторанного господарства;
•   приміщення об’єктів культурного призначення;
•   приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
•   стаціонарно обладнані зупинки маршрутних транспортних засобів.

Опосередковано громадські місця також визначаються у статті 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

•   вулиці,
•   закриті спортивні споруди,
•   сквери, парки,
•   всі види громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

Перелік громадських місць, зауважується на сайті Кабінету міністрів України, може бути розширений органами місцевої влади.

З огляду на зазначене, уряд рекомендує перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можна опинитися на території, яка підпадає під визначення "громадське місце".

Громадські місця Києва: де не можна бути без маски

У Києві перелік громадських місць визначено розпорядженням Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виконавчого органу Київської міської ради від 04.04.2020 № 12.

Так, під термін "громадське місце" у столиці підпадають:

•   території загального користування (вулиці, майдани, площі, бульвари, проспекти, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, сквери та майданчики, підземні переходи, парки, рекреаційні зони, сади, пляжі, кладовища, інші території загального користування);
•   приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств, установ та організацій (зокрема, заклади торгівлі, надання послуг тощо) усіх форм власності, готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, гуртожитків, вокзалів та аеропортів;
•   транспорт (у тому числі який працює у режимі регулярних спеціальних перевезень), зупинки громадського транспорту;
прибудинкові території;
•   території будівель та споруд інженерного захисту територій;
•   території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

Хто та як штрафуватиме за неносіння захисної маски

За відсутність захисних масок на обличчі українців відтепер зможуть штрафувати одразу на місці вчинення правопорушення. Тобто вже не буде передавання протоколу до суду, який раніше вирішував, чи накладати на громадян штраф.

Штрафувати за неносіння на обличчі масок будуть не лише правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю та представники органів місцевого самоврядування, адже саме на останніх покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами. Саме ж рішення про накладення штрафу можна буде оскаржити впродовж 10 днів.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин