загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні вирішили стежити за хворими на COVID-19 через телефони

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві охорони здоров’я України готують законопроект для запуску мобільного додатку з автоматичним відстеженням хворих на COVID-19. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Міністерство цифрової трансформації розробляє, разом із нами, всі ці механізми щодо відстеження та відправлення на самоізоляцію людей, які були в контакті з хворими на COVID-19. Я думаю, що це потребуватиме відповідних змін до нашого законодавства. При тому, достатньо суттєвих. Що я маю на увазі? Якщо подивись на весь цей процес, то Степанов Максим захворів на COVID-19. У нього було коло контактних осіб — близько 50 людей. І кожен з цих людей, як тільки йому приходить відповідне смс-повідомлення, то він повинен одразу піти на самоізоляцію. Повинно бути покарання, якщо він не піде на самоізоляцію. Повинен бути відповідний доступ до персональних даних, щоб це встановлювати в автоматичному режимі. А це можливо тільки в автоматичному режимі, адже теоретично не вистачить епідеміологів, які будуть комусь телефонувати. Тому, для того, щоб це запрацювало треба внести відповідні серйозні зміни до законодавства й ми будемо готувати, подавати й разом із вами обговорювати. Це буде тоді, коли буде вже сформована концепція саме в автоматичному режимі відстеження хворих на COVID-19”, — зазначив Степанов.

Також міністр повідомив, що в МОЗ уже намагалися створити відповідні бази даних.

“У нас є Міністерство цифрової трансформації, яке займається цим додатком. Те, що стосується Міністерства [охорони здоров’я], то ми проводили відповідне епідрозслідування й вносили в базу даних цих людей, але є контроль. На жаль, головне у нас — це питання контролю за людьми, які повинні перебувати на самоізоляції. Коли в нас було внесено по 120-130 тисяч одномоментно людей, які повинні перебувати на самоізоляції, але давайте говорити відверто — їх просто не контролювали”, — підсумував посадовець.

Нагадаємо, нещодавно в парламенті прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представив “5 цифрових рішень” для боротьби з пандемією в Україні:

1) цифровізація та централізація збору інформації про факти, підозри та випадки інфекційних захворювань;

2) вдосконалення мобільного додатку "Дій вдома" , з впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції;

3) запуск електронного рецепту на ліки, антибіотики та розширення програми "Доступні ліки" на антибіотики, необхідні для боротьби з COVID-19;

4) запровадження електронного направлення на ПЛР, що дасть можливість відслідковувати черги й не утворювати їх у режимі реального часу;

5) QR-коди для публічних місць, які централізовано генерують і розміщують самі заклади. Подібна система діє у Великій Британії — єдина країна. Ми будемо рухатися швидко й будемо другою країною світу, яка запровадить подібні заходи", - зазначив Шмигаль.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин