загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держпослуги для українців: коли не вимагатимуть довідку про склад сім'ї і які новації чекають на прописку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За словами Михайла Федорова, Мінцифри ліквідує для українців додаткові бюрократичні процедури та спрощує адміннавантаження.

В Україні виключили довідку про склад сім’ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання низки державних послуг — для надання адміністративних послуг і виплат українцям. Також до кінця року планують запустити електронну прописку (реєстрацію місця проживання) тим громадянам, чиє майно є в реєстрі майнових прав.

Про це у середу, 18 листопада, повідомив міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Так, довідка про склад сім’ї тепер не потрібна:

•     під час призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців;
•     під час процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом ветеранів війни;
•     під час оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника або його звільнення з Держспецзв’язку;
•     під час виплати грошової компенсації особам рядового й начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) житла;
•     під час процедури продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;
•     під час отримання військовослужбовцями житлових приміщень або грошової компенсації за належне їм для отримання житлове приміщення.

"Чинним законодавством не передбачено отримання такої довідки, а також не визначено орган, який видає таку довідку. Важливо: довідка про склад сім’ї втратила чинність ще наказом Міністерства соціальної політики України від 17 липня 2019 року №1106", — зазначив Федоров.

Реєстрація місця проживання, або прописка

Також сьогодні, за словами міністра, завершено роботу над новими постановами КМУ про порядок реєстрації місця проживання, якими передбачається ведення реєстрів територіальних громад тільки в електронній формі. 

"Для тих органів місцевого самоврядування, хто не здатний вести якісний реєстр самостійно (як показали 5 років, таких абсолютна більшість) — засобами демографічного реєстру. І така можливість вже реалізована. Це дозволить нам за найближчі 4 місяці зупинити і виправити п'ятирічний рух не в той бік. Крім того, паралельно до кінця року ми плануємо запустити електронну прописку тим громадянам, чиє майно є в реєстрі. І надалі, запровадивши електронну взаємодію з БТІ і спростивши реєстрацію права власності, — для всіх українців", — розповів Михайло Федоров. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин