загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ляшко розповів, скількох українців у МОЗ планують щепити від COVID-19 у 2021 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Упродовж 2021 року у Міністерстві охорони здоров’я планують щепити 20 млн 851 тис. українців від COVID-19.

Про це час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Вчора провели засідання оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій. На цьому засіданні було затверджено оціночні дані для вакцинації від коронавірусної хвороби на 2021 рік. Ми маємо сьогодні цифру, яку затвердили на штабі – 20 млн 851 тис. людей. Це ті люди, яких ми хочемо і будемо старатись охопити щепленнями проти коронавірусної хвороби», – сказав Віктор Ляшко.

За його словами, 8 млн доз вакцини вони отримають безкоштовно в рамках механізму COVAX.

«Всі вакцини-кандидати, які сьогодні знаходяться на третій стадії клінічних досліджень і найближчі до своєї реєстрації – передбачене двократне введення. Тому з цих 20 млн, ми розраховуємо, що 4 млн – вони будуть закриті саме в рамках механізму COVAX. Інших 16 млн – ми передбачаємо кошти в державному бюджеті для того, щоб закупити вакцини. Сьогодні в державному бюджеті передбачено 2,6 млрд грн на закупівлю вакцини плюс алоковано кошти 50 млн доларів в Європейському інвестиційному банку. Плюс завершуються перемовини близько 50-75 млн доларів від Світового банк», – додав Ляшко.

Він зазначив, що це дозволить їм закрити всю потребу України саме в засобах для імунопрофілактики.

«Затверджені пріоритетні групи. Як будуть відбуватися пріоритети- це те, що сьогодні схвалено оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я. В першу чергу – це медичні працівники. В другу – це військовослужбовці. Зокрема ті, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на сході нашої держави. Наступним – це працівники соціальної сфери. Також особи, що перебувають у спеціалізованих закладах: в інтернатах, будинках для осіб похилого віку.

Також персонал цих спеціалізованих закладів. І наступними будуть люди в групі медичного ризику. Тобто, це хворі, віком від 60 років, які мають соматичні захворювання, що сьогодні найбільш часто приводить до летальних наслідків у разі, якщо людина інфікується коронавірусною хворобою», – сказав Віктор Ляшко.

За його словами, таких людей в їхній першочерговій пріоритетній групі найбільше – це орієнтовно 7 млн осіб.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин