загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні не вистачить коштів на лікування та вакцинацію від COVID-19: у НСЗУ зробили заяву

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На лікування хворих на коронавірус та проведення вакцинації не вистачить коштів, які заклали у держбюджеті на наступний рік. Відповідну заяву зробили у Національній службі здоров’я на сторінці в соціальних мережах.

 

"Зважаючи на динаміку захворюваності і зростання навантаженості на систему, вже у другому кварталі нам доведеться в десять разів зменшити видатки на лікування пацієнтів з COVID-19. І відмовитися від доплат лікарям за роботу з такими пацієнтами", – сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що також брак грошей відчує низка інших важливих напрямків.

Зокрема, на Програму медичних гарантій у 2021 році передбачено 123 мільярди гривень На цілий наступний рік виділять лише 14,5 млрд гривень на лікування інфікованих COVID-19. 

Крім того, в бюджеті недостатньо коштів для фінансування первинної ланки медичної допомоги та вакцинації від COVID-19.

"Це питання національної безпеки. Уряди США, Німеччини та ще багатьох країн вже готуються до масштабного проекту вакцинації. І з боку України буде відповідальним і виваженим кроком - виділити на це кошти і забезпечити громадян захистом від хвороби", - йдеться в заяві.

Крім того, бюджет 123 млрд гривень не дозволить ввести доплати медикам за досягнення індикаторів якості. Також доведеться знизити кількість послуг по ранній діагностиці раку, які держава оплатить пацієнтам.

Не вистачить також коштів для вакцинації від коронавірусу. У Національній службі зазначили, що на масштабний проєкт вакцинації потрібно виділити більшу суму.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин