загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чорна діра в центрі Чумацького Шляху виявилася значно ближчою до нас, ніж вважали раніше — дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Радіоджерело Стрілець А (Sagittarius A) в центрі нашої галактики, яке вважають надмасивною чорною дірою, виявилося значно ближчим до Землі. Це вдалося з'ясувати завдяки японським науковцям, які створили найточнішу карту галактики.

Про це пише Cnet.

Впродовж останніх 15 років науковці з команди японського проєкту радіоастрономії VERA збирали дані з телескопів по всій Японії та поєднували з даними інших дослідників. Так вони створили найточнішу карту нашої галактики — Чумацького Шляху. 

Так, учені змогли визначити місце розташування та швидкість руху приблизно 99 точок у галактиці. Завдяки цьому вони вирахували, що надмасивна чорна діра Стрілець А насправді розташована на відстані 25,8 тисячі світлових років від Землі, тобто майже на дві тисячі світлових років ближче, ніж ми раніше вважали.

Варто зазначити, що цього року за відкриття «супермасивного компактного об’єкта» (Стрілець A) в центрі Чумацького Шляху двоє науковців — Райнгард Ґензель та Андреа Ґез — отримали Нобелівську премію з фізики. Проте критики зазначають, що вони фактично не довели що Стрілець A є чорною дірою, оскільки не довели наявність горизонту подій у цього об'єкта.

Також нова модель галактики показала, що Сонячна система обертається навколо центру галактики зі швидкістю 227 кілометрів за секунду, тоді як раніше науковці говорили про 220 кілометрів за секунду.

У попередній версії було зазначено про швидкість обертання планети, а не Сонця, що було неправильним. Перепрошуємо за неточність та дякуємо нашим читачам.

Та на цьому команда дослідників не збирається зупинятись. Вони сподіваються підвищити точність своєї моделі, збільшивши кількість точок, з яких збирають дані. Зробити це планують шляхом розширення проєкту до східноазіатської мережі VLBI (Радіоінтерферометрія з наддовгою базою (very long baseline interferometry)) та збору даних із більшої кількості радіотелескопів, розташованих у Японії, Кореї та Китаї. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин