загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МОЗ хоче обійтися без локдауну в Україні, але ввести жорсткий карантин із початку січня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні мають намір запровадити жорсткий карантин, але без локдауну, з перших днів січня 2021 року. До кінця грудня 2020 року посилювати карантин не збираються.

Про це на брифінгу в п'ятницю, 4 грудня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, зазначивши, що такий карантин повинен тривати щонайменше три тижні. Які саме обмеження буде введено на цей період, він не уточнив.

"Спираючись на медичні показники, ми будемо пропонувати плановий жорсткий карантин починаючи з перших днів січня. Тривалість повинна бути протягом трьох тижнів", – зазначив він.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що із введенням локдауну в Україні мають намір зволікати до початку січня, а саме 2 числа, щоб дати можливість зіркам відпрацювати новорічні корпоративи. Зокрема й "Кварталу 95". Підтверджень цього припущення дедалі більше.

Спочатку Кабінет міністрів України скасував карантин вихідного дня, пояснивши своє рішення нібито позитивною динамікою поширення COVID-19, незважаючи на очевидний колапс у медичній сфері. Тепер у МОЗ і зовсім заговорили про відсутність необхідності введення локдауну, відкинувши успішний досвід європейських країн.

"Зараз МОЗ не буде рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст захворюваності на COVID-19 без різких стрибків. І можемо стверджувати, що наша медична система витримає те навантаження з COVID-19", – повідомив Степанов.

Водночас міністр попередив про те, що з кінця січня і протягом лютого в Україні очікується пік захворюваності на грип.

"Це сезонний пік, який відбувається щорічно. Це також призведе до великого навантаження на нашу медичну систему. Саме тому до цього періоду необхідно підійти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID-19", – пояснив глава МОЗ.

Додамо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль припустив введення жорсткого карантину по всій території країни з початку січня.

«Сьогодні міністр охорони здоров'я заявив про те, що медична система витримує в грудні навантаження, хоча воно дуже високе, і дуже складно працювати медикам. Такі прогнози МОЗ дають нам можливість більш точно прогнозувати дати можливих зимових канікул заради безпеки. Отже, розглядається варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше, ніж на початку січня», - сказав Шмигаль.

За його словами, у разі локдауну в Україні транспорт буде працювати.

«І авіакомпанії, і залізниця, і міський транспорт закривати не планується навіть при більш жорсткому обмеженні карантинному», - підкреслив Шмигаль.

Що таке локдаун

Локдаун (англ. Lockdown – блокування) – заборона вільно входити або виходити з будівлі або конкретної зони через надзвичайну ситуацію.

•   У країнах, де вводиться локдаун, повністю або частково обмежують вільне пересування і соціальні контакти громадян.

•   У разі локдауну не працюють практично всі підприємства, установи та організації, зокрема освітні, розважальні, спортивні, заклади громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) тощо.

•   Співробітників підприємств, організацій і установ максимально переводять на роботу в онлайн-режимі.

•   Повний локдаун передбачає закриття кордонів, припинення міжнародного і міжміського сполучення, а також роботу громадського транспорту в межах населених пунктів.

Що буде, якщо відмовитися від локдауну в Україні

Експерти практично одностайно заявляють, якщо в Україні терміново не ввести локдаун, то в грудні кількість офіційних випадків зараження сягатиме близько 30 тис. на день, а загальна кількість жертв становитиме більш ніж 33 тисячі осіб.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин