загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українських пенсіонерів попередили про проблеми зі стажем: можуть не врахувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерів попередили про проблеми з урахуванням стажу при нарахуванні пенсій. Так, в Міністерстві юстиції розповіли, куди звертатися, якщо період навчання не хочуть зараховувати до страхового стажу.

Так, в Facebook Мін'юсту розповіли про прецедент, який стався у Дніпропетровській області. Чоловік звернувся в суд через неврахований стаж і виграв справу.

Але при врахуванні навчання потрібно пам'ятати про важливий нюанс. У стаж йде тільки період до 1 січня 2004 року.

"Відповідно до пункту "д" частини третьої статті 56 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до стажу роботи зараховується навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах з підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі", - нагадали в Мін'юсті.

А ось після 1 січня 2004 року час навчання вже не враховується до стажу, адже починаючи з цієї дати студенти вже не підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Якщо ж період вашого навчання (до 1 січня 2004 року) не записано в трудовій книжці, до органу Пенсійного фонду України необхідно надати копію диплому (посвідчення, свідоцтва) про здобуття відповідної освіти або уточнюючу довідку з місця навчання, яка підтвердить період навчання особи.

Якщо ж в урахуванні періоду навчання в стаж вам все ж відмовляють, потрібно звертатися до суду та оскаржувати дії органів ПФУ. За даними Мін'юсту, Пенсійний фонд зобов’язаний зарахувати відповідний період.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин