загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вночі підлогу мити – без грошей ходити: забобони предків, що збереглися до нашого часу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З давніх-давен українці надавали велике значення побутовим звичаям. Вони ретельно стежили за явищами природи, збирали всілякі прикмети і свято вірили в них. І деякі з них дійшли й до нас.

Добу поділяли на дві частини: світлу пору – для всяких добрих справ, і темну, містичну, яка розпочиналася одразу після заходу сонця.

Удень можна було виконувати будь-яку роботу: шити, прясти, косити, рубати, прибирати, будувати… Все робили легко, з настроєм і співами. Виняток – релігійні свята. Тоді добра господиня навіть курячих яєць з кубла не збирала і в хаті не підмітала, бо це – гріх.

Вечорами ж розповідали утаємничені історії з життя своїх прадідів, переповідали забобони й перевірені власним досвідом прикмети. Вважалося, що, наприклад, виметене через поріг сміття забере з хати й гроші. Нічне прибирання несе з собою в хату сварки, хвороби. Після заходу сонця нечиста сила тільки й чекає, аби лиха накоїти. Хто миє вночі підлогу, разом з брудом вимиє спокій і благополуччя родини. Тож намагалися все встигнути до сутінків.

Досі не прибирають і не підмітають, коли хтось з рідних поїхав у далеку дорогу, щоб не нашкодити йому. Не слід прибирати стола й мити посуд одразу після гостей, щоб вони не забували дорогу до привітної оселі.

Наші предки навчали:

  • ні в якому разі не дозволяйте гостям мити посуд чи прибирати після себе: вони можуть забрати з собою благополуччя, залишивши невдачі;
  • коли підмітаєте – починайте з найвіддаленішої кімнати. Порох, бруд збирайте біля порога, не перекидаючи його в сусідню кімнату;
  • щоб запобігти неприємним ситуаціям і злидням, не виносьте сміття з хати після заходу сонця.

Розробили вони й рекомендації на кожен день.

Понеділок – важкий день, не варто розпочинати важливих справ, краще підігнати «хвости».

Вівторок притягує гроші. В цей день треба прати й прасувати.

Середа – для генерального прибирання. Позбудетеся старих речей, мотлоху в домі – швидше придбаєте нові речі.

Четвер – для миття дверей, вікон, усіх приміщень. Це дозволить позбутися неприємних життєвих ситуацій.

У п’ятницю подбайте про чистоту постільної білизни, свіжість у спальні. Цей день для тих, хто бажає завагітніти.

Субота приносить достаток родині. Працюйте, прибирайте гуртом, залучайте до цього кожного члена сім’ї.

Неділя – для молитви й відпочинку. Проведіть її в родинному колі.

Можна вірити цим прикметам, можна з них посміятися. Але раціональне зерно треба плекати і вміло використовувати в повсякденному житті.

Джерело:
До списку новин