загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Раді пропонують прирівняти боржників за "комуналку" до аліментників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У парламенті зареєстрували проект постанови про прийняття за основу законопроекту №3613, яким, серед іншого, запроваджуються обмеження до боржників з оплати за житлово-комунальні послуги, подібні до заходів щодо боржників-аліментників. Також проект постанови №3613/П зареєструвала минулого тижня голова комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Нагадаємо, сам законопроєкт подали у Раду ще у червні цього року, у вересні він був включений до порядку денного, але потім його пригальмували.

Що передбачено законопроектом:

  • запровадження обов’язкової реструктуризації заборгованості населення (якщо заборгованість перевищує суму, визначену урядом за кожним видом житлово-комунальних послуг, станом на 01 жовтня 2020 року) терміном до 5 років при умові, що загальна сума платежів не повинна перевищувати 25% доходів для субсидіантів і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги;
  • на споживачів, які уклали договір про реструктуризацію заборгованості, поширюється чинний порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для оплати поточних платежів;
  • запроваджуються певні тимчасові обмеження до боржників з оплати за житлово-комунальні послуги. Зокрема, за рішенням суду може бути обмежено право виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання.

У разі неукладання договору реструктуризації та несплати поточних платежів, заборгованість, що утворилася станом на 01 жовтня 2020 року, стягується за рішенням суду.

Яку інформацію спростовують в уряді:

  • раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що відповідно до зареєстрованого законопроекту, за комунальні борги забиратимуть квартиру. Водночас, в уряді стверджують, що це не відповідає дійсності;
  • за даними Міністерства розвитку громад та територій, Законом України “Про виконавче провадження” передбачено, що у разі, якщо сума, яка підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (станом на 01 січня 2020 року – це 94460 гривень), звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється;
  • в уряді також спростовують інформацію про обов’язкове стягнення 50% заробітної плати. Зазначається, що за рішенням суду може бути утримано 50%, але до суду можна і не доходити, а обмежитися договором реструктуризації.

Також повідомляється, що заборона щодо виїзду за кордон, користування транспортними засобами та зброєю не почне діяти одразу з прийняттям Закону.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин