загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чергова хвиля безробіття: хто постраждає найбільше від локдауну у січні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що карантин «вихідного дня» вплинув на рівень зайнятості. За його словами, на сьогодні в Україні 420 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних. Тоді як на початку карантину, у березні, ця цифра становила 361 тисячу. У коментарі «Слово і діло» економіст Андрій Новак відзначив, що жорсткий карантин у січні погіршить ситуацію із безробіттям, найбільше це відчує сфера послуг.

«Ті обмеження, які у нас почалися восени і продовжувалися у різних форматах, зокрема і по вихідних, найбільше вдарили по сфері послуг, торгівлі, сфері громадського харчування, транспортних послуг. І саме тут найбільші втрати і найбільше зростання, як рівня безробіття, так і кількості працівників, яких відправили у вимушену відпустку. Локдаун, запланований на січень, звичайно, цю кризову ситуацію у сфері послуг посилить», ‒ сказав Новак.

Економіст зазначив, що негативні наслідки відчують на собі, як наймані працівники, так і підприємці.

«Це стосується і підприємців, чия господарська діяльність потрапить під обмеження, так і працівників, які не зможуть вийти на роботу. Це загалом вдарить по рівню доходів у цій сфері аж до того, що деякі підприємства не відновлять роботу і будуть змушені закритися», ‒ сказав він.

Новак додав, що карантинні обмеження не минуть без наслідків.

«Причому ці наслідки будуть досить тяжкими, але це характерно не лише для України», ‒ упевнений експерт.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин