загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Припинили поставки промтоварів в села

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

15 грудня 1932 року в ЦК КП(б)У затвердили перелік з 82 районів, у які мали припинити поставку продовольчих та промислових товарів. Підставою став "злісний зрив хлібозаготівлі" населенням.

Репресію застосували до 27 районів Дніпропетровської, 8 районів Чернігівської, 15 – Одеської, 22 – Харківської, 10 районів Донецької областей. Вона охопила близько 5 млн сільського населення. У багатьох селах і колгоспах районів режим "чорних дощок" діяв і до того, вилучали й запаси продовольства, що ще більше погіршувало обстановку та прирікало селян на голодну смерть.

Харчову та продовольчу блокаду підтримували сили внутрішніх військ та міліції. У районах, що не ввійшли до переліку, дозволили продавати газ, сірники та інші промислові товари й продукти.

Незабаром внутрішні війська здійснять блокаду не лише адміністративних одиниць, а всієї Української СРР. Так намагатимуться перешкодити втечам селян до Росії, де вони могли знайти бодай якусь їжу. Водночас людям, які їхали з Росії в Україну, заборонять везти із собою харчі.

Постанову "Про заходи по посиленню хлібозаготівель" прийняли в ЦК Компартії України 18 листопада 1932 року. Режим "чорних дощок" набув статусу офіційної репресії.

Спочатку її могли застосовувати облвиконкоми та райкоми партії до окремих колгоспів і сільрад, утім на практиці, для подолання "куркульського впливу" та знешкодження "злісних утримувачів хліба", на "чорні дошки" заносили цілі села, окремі райони, колективи машинно-тракторних станцій та навіть окремих жителів, які чинили активний чи пасивний опір заходам більшовиків у сільському господарстві - насильницькій колективізації та хлібозаготівлям.

6 грудня 1932 року уряд УРСР ухвалив рішення про занесення на "чорну дошку" кількох сіл Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей. Їх ізолювали від зовнішнього світу, посилили терор голодом, припинили всю торгівлю і постачання товарів, зупинили кредитування і вилучили борги, проводили чистки колгоспів від "контрреволюційних елементів".

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин