загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховна Рада скасувала вікові обмеження для роботи на держслужбі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із закону "Про державну службу" вилучили норму, що на держслужбу не може вступати людина, яка досягла 65-річного віку.

Верховна Рада України у середу, 16 грудня, проголосувала за скасування вікових обмежень для роботи на державній службі. Ухвалення відповідного законопроєкту в цілому підтримали 300 народних депутатів, повідомляє інформагенція "Інтерфакс-Україна".

Із закону "Про державну службу" зокрема вилучать норму, що на держслужбу не може вступати людина, яка досягла 65-річного віку. Замість цього тим, хто досяг цього віку, надається можливість бути призначеними на посаду держслужбовця на один рік із правом повторного призначення без обов'язкового проведення конкурсу щорічно.

При цьому ухвалений законопроєкт передбачає, що подальше їхнє перебування на держслужбі можливе не більш ніж до 70-ти років.

Крім того, продовжено термін перебування на службі в органах місцевого самоврядування, але не більш ніж на 5 років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради.

Таке рішення про продовження терміну перебування на службі в органах місцевого самоврядування приймає голова відповідної ради щорічно, але не більше ніж до досягнення держслужбовцем 70-річного віку.

У пояснювальній записці до законопроєкту аргументувалося, що у виняткових випадках "виникає потреба у залишенні державного службовця на займаній посаді після досягнення ним 65-річного віку для більш ефективного функціювання державного органу". При цьому зазначається, що схожа практика існує у багатьох європейських країах.

Цей закон набуває чинності на наступний день після його опублікування.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин