загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Кабміні розповіли про підтримку українців під час коронакризи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, які заходи вживав Кабмін для допомоги українцям в умовах епідемії коронавірусу і викликаної нею кризи.

Про це пише "Україна 24".

"Сказати, що ми нічого не зробили – не можна. Рік був стресовий, деякі проблеми ми просто гасили. Ми робили всілякі кроки для того, щоб покращувати і підвищувати стандарти життя, ми робили три програми підвищення пенсій, і це не одноразові програми, ми тепер щомісяця платимо по 500 грн кожному пенсіонерові, вік якого 85 років і вище. Ми зробили індексацію пенсій у травні, згодна, пізно, але коли ми прийшли – грошей взагалі не було закладено, середня надбавка 250 грн, але там є і більше, повірте. Також ми у квітні всім, у кого пенсія менша 5 тис. грн, видали по 1000 грн, "карантинну тисячу". Підтримка "ФОПів" – соціальна програма, плюс перенарахували автоматично всі види допомоги, спростили субсидії, підвищили соціальні норми, – розповіла вона.

Лазебна зазначила, що міністерство було змушене скоротити свої витрати заради допомоги людям.

"Ми зробили секвестр, всі міністерства відмовилися від капітальних витрат на розвиток, все направляли на людей. Але був і ще один пріоритет – треба було підняти здоров'я людей", – заявила голова Мінсоцполітики.

На запитання, чи все було зроблено для людей у період пандемії, Лазебна відповіла:

"1 млн осіб – це самотні, маломобільні, які обслуговуються соцпрацівниками. Їм всім були роздані пакети – маски, продукти харчування, ми цих людей повністю взяли під опіку. Проте для нас було важливо надати фінансову підтримку людям, підтримати доходи. І ось тут була наша програма збільшення допомоги, пенсії. Шлях був такий: перше – підтримати доходи, щоб вони не впали, друге – повністю забезпечити соціальними послугами в онлайн-режимі, щоб ніхто нікуди не ходив і не заражався".

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин