загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Унікальна ситуація – між двома читаннями бюджету влада зняла 8,5 млрд грн з Пенсійного фонду, – Розенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Колишній віцепрем’єр назвав два чинники, через які знижуються доходи Пенсійного фонду

В Україні спостерігається унікальна ситуація – між двома читаннями державного бюджету на 2021 рік влада зняла 8,5 млрд грн з Пенсійного фонду.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявив віцепрем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Павло Розенко.

Павло Розенко наголосив, що пенсія – це похідна від стану економіки та від зарплати. Він погодився із тезою, що в Україні пенсіонери ніколи не жили багато, але у попередні роки ішов якийсь рух щодо того, щоб пенсії осучаснювалися, проводилася їх індексація, створювалися нові пенсійні програми тощо.

"Але подивіться, що у нас виходить у наступному, 2021 році, і це справді унікальна ситуація, такого не було ніколи, коли між першим і другим читанням проєкту державного бюджету України влада, "слуги народу", уряд зняли 8,5 млрд грн з Пенсійного фонду. От забрали просто 8,5 млрд грн у Пенсійного фонду і сказали, що ми там хотіли з 1 липня зробити підвищення пенсій для людей, які мають повний страховий стаж, мали на 250-300 грн збільшувати пенсію людям. Сказали, ми передумали, нам грошей на інше щось треба", – сказав Павло Розенко.

Колишній віцепрем’єр звернув увагу на те, що до приходу чинної влади дефіцит Пенсійного фонду становив 140-150 млрд грн, а після півторарічного керівництва нової влади дефіцит зріс ще на 30% і становить сьогодні 202 млрд грн.

"Проблема полягає у тому, що немає адекватної реакції влади на головне питання – питання безробіття наших співгромадян. Доходи Пенсійного фонду падають через два питання – зростання безробіття і переходу економіки України у "тінь", – наголосив Павло Розенко.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів України схвалив рішення, яким передбачається спрощення процесу виплати пенсій та грошової допомоги. Відповідно до документа, гроші на рахунки одержувачів зараховуватиме безпосередньо Пенсійний фонд.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин