загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З українців будуть “вибивати“ борги за комуналку: в Держстатистики озвучили суми заборгованості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заборгованість по комунальних платежах в Україні на сьогоднішній день складає більше 56 млрд гривень. Таку інформацію надали в Держслужбі статистики України, зазначивши, кому дістанеться право і повноваження "вибивати" ці гроші у недобросовісних громадян.

 

У відомстві розраховують на те, що якщо вдасться "вибити" хоч би частину боргів, то бюджет країни можна буде істотно "підлатати".

У разі прийняття двох законопроектів про ЖГК (житлово-комунальну інспекцію та про борги ЖКГ) повноваження карати боржників отримає спеціально створена державна житлово-комунальна інспекція з каральним механізмом у вигляді штрафів. Вона буде стежити за дотриманням стандартів надання комунальних послуг.

Боржникам ЖКГ хочуть обмежити ряд прав (виїзд за кордон, носіння зброї, полювання, водіння автомобіля) і застосовувати по відношенню до них жорсткі фінансові санкції, в тому числі припинення подачі комунальних послуг.

З урахуванням того, що в Україні найближчим часом планується підвищити тарифи на розподіл і доставку газу, то борги за комуналку будуть рости ще більше. Як відомо, більше 70% боргів на сьогоднішній день - це борги саме за газ, опалення та гарячу воду. Таким чином, більшість боргів в українців перед монополістом "Нафтогазом".

Якщо законопроекти про ЖКГ будуть прийняті парламентом, то постачальникам газу стане легше подати в суд на боржників і повернути заборговані кошти. А за допомогою комунальної інспекції споживачі зможуть оскаржити суму боргу, якщо комунальна послуга була надана не в повному обсязі і неналежної якості.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин