загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Покарання роботою у «моргу» за керування авто напідпитку у Таїланді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нетверезих водіїв Таїланду відправлятимуть працювати в морги при лікарнях. Такий вид покарання ніби-то придумали у Королівстві для тих, хто порушує закон і керує машиною напідпитку. Відповідну інформацію днями поширили у соцмережі Facebook. За словами автора допису, кермувальники не лише мають стати свідками роботи працівників моргу, а й самі братимуть участь у процесі роботи – прибиратимуть тіла загиблих та бальзамуватимуть їх. Незвичне покарання так вразило українців, що набуло майже з півтисячі поширень. 

Для деяких користувачів рішення влади Таїланду стало «відкриттям», яке, на їх думку, доречно було б запровадити в Україні. Ми перевірили, чи дійсно нетверезі водії Таїланду ділять навпіл роботу з працівниками моргу.

ПЕРЕВІРКА

Перша згадка в українських ЗМІ про те, що кермувальників напідпитку у Таїланді відправлятимуть у морги датується квітнем 2016 року. Серед національних інтернет-ресурсів новину опублікували спеціалізовані видання та Hromadske. Журналісти останнього посилаються на Associated Press. Сторінки з новиною на ресурсі міжнародного інформаційного агентства вже не існує, але нам вдалося знайти підтвердження цієї інформації.

Про що йде мова?

Дороги Таїланду залишаються одними з найбільш смертоносних в світі. Згідно з даними за 2018 рік, Таїланд знаходиться на 8 місці за рівнем смертності внаслідок ДТП, поступившись ряду невеликих африканських держав і інших країн. Хоча ще кілька років тому Королівство займало 2 місце у цьому рейтингу. Більшість дорожньо-транспортних пригод спричинені керуванням автомобілем у нетверезому стані.

У Таїланді керуються правилами дорожнього руху, прописаними у Законі про дорожній рух ВЕ2522 (1979 р.), з подальшими змінами. У статті 43 йдеться про те, що керування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння заборонено. За необхідності, інспектор має право зупинити транспорт та перевірити за допомогою алкотесту, чи тверезий кермувальник. Стаття 162 Закону передбачає відповідальність за порушення. Нетверезий водій може сплатити штраф, бути залученим до громадських робіт, лишитись водійських прав або ж сісти у в’язницю.

Кампанія додаткових санкцій була вперше представлена ​​в квітні 2016 року під час традиційного новорічного свята в Таїланді, відомого як Сонгкран. Саме під час цього святкування стається найбільше ДТП внаслідок керування автомобілем напідпитку. За оцінками, 2-3 людини гинуть та 160 отримують травми внаслідок аварій за участі транспорту щогодини.

Представник Департаменту пробації Таїланду заявив, що уряд планує вивести на новий рівень обов’язкову громадську роботу, пропонуючи направити правопорушників на допомогу працівникам лікарні в морг. Так водії мають краще розуміти наслідки керування автомобілем під дією хмільних напоїв. Заступник постійного секретаря з питань охорони здоров’я підкреслив, що новий захід також передбачатиме відправлення правопорушників на роботу в інші лікарняні відділення, включаючи відділення інтенсивної терапії (ICU), але наголосив, що це має вирішити і розпорядитися суд, пише Bangkokpost.

Майже 2 місяці потому, 20 червня 2016 року американські ЗМІ опублікували матеріал про те, що трьох водіїв, засуджених за вживання алкоголю, відправили у морг однієї з бангкокських лікарень. Публікацію проілюстрували світлиною.

Раніше кермувальники, яких затримали за кермом напідпитку, мусили виконувати громадські роботи – прибирати дороги, вирубувати дерева і допомагати персоналу лікарень доглядати за пацієнтами, які проходять лікування в результаті ДТП. Однак, такі рішення не змусили усвідомити водіїв змінити свою поведінку, повідомляється в матеріалі.

В рамках програми засуджених нетверезих водіїв ставлять на випробувальний термін і вони повинні пройти від 12 до 48 годин громадських робіт, включаючи відвідування лекцій та роботу в лікарні моргу або лікарні швидкої допомоги, щоб уникнути відбування покарання у в’язниці.

ВИСНОВОК:

  • Отже, у Таїланді справді поширене покарання у вигляді перебування у морзі лікарні за керування автомобілем напідпитку. Судячи з даних ВООЗ, про які йдеться вище, санкції, у сукупності зі штрафами, ймовірно, виявились дієвими. Адже Таїланд за рівнем смертності у ДТП опустився з 2-го місця на 8.
  • Водночас, в українському інформаційному полі новина про таїландські дорожньо-транспортні санкції подається як «ноу-хау», хоча такий вид громадських робіт у країні існує з 2016 року.

 Авторка: Катерина Філімонович

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин