загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українська армія споживає картопляне пюре виробництва Російської Федерації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська армія споживає картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором. Про це під час прес-конференції “Картопляні барви внутрішнього ринку України” розповів директор ПМП “Вимал” Сергій Самоненко. Повідомляє  agronews.ua.

“100% цієї продукції (картопляного пюре – ред.) Україна імпортує з-за кордону. Цей продукт є стратегічно важливим для забезпечення потреб збройних сил України. Зараз наша армія використовує картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором і реалізує Україні свій продукт”, – розповів Сергій Самоненко.

Сценарій розгортається в сегменті сушених картопляних пластівців (картопляного пюре). Ситуація драматична, тому що з трьох існуючих ліній з виробництва картопляного пюре припинили роботу всі підприємства.

За його інформацією, сусідні держави, зокрема ЄС, РФ і Білорусь, мають держпрограми підтримки галузі картоплярства, в рамках яких виробникам компенсують вартість кредитних відсотків, витрат на придбання техніки, зрошення, насіння, діють регіональні програми стимулювання розвитку картоплярства та будівництва переробних підприємств. Подібної програми немає тільки в Україні.

Наразі Україна активно імплементує НАТОвське законодавство.

“У разі повного переходу на стандарти НАТО українськ військові будуть зобовязані використовувати для харчування винятково напівфабрикати з картоплі, найпоширенішим, із яких є картопляні пластівці/пюре. Внутрішня потреба України в картопляних пластівцях становить 6 тис. т. Саме такого обсягу достатньо, щоб задовольнити добову нормовитрату в 270 г переробленої картоплі на одного військовослужбовця”, – повідомила виконавчий директор УАВК Оксана Руженкова.

Вона додала, що наразі Україна повністю імпортує цей продукт із Брянської області РФ, де розташовано 3 найбільших в Євразії лінії з виробництва картопляного пюре.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин