загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Швейцарії випробують прототип міського аеротаксі з вертикальним злетом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Швейцарська компанія Manta Aircraft підготувала до випробувань прототип двомісного аеротаксі — гвинтового конвертоплана.

Про це повідомляє New Atlas.

Manta Aircraft задумала серію конвертопланів ANN для міських авіаперевезень, поки що компанія створила прототип двомісного аеротаксі. Прототип розроблений у масштабі 1:3, тобто реальний апарат має бути більшим утричі.

Літальний апарат ANN2 має 8 гвинтових електродвигунів, які живлять акумулятори. Чотири з них, установлені на крилах, можуть змінювати своє положення, що робить можливими вертикальний зліт і політ у режимі літака.

Для польотів на дальню відстань розробники планують використовувати гібридну силову установку. У Manta Aircraft розраховують, що такий апарат долатиме до 600 кілометрів, крейсерська швидкість досягатиме 300 кілометрів на годину.

Також компанія планує створити спортивний одномісний літак ANN1, а ще аеротаксі, яке вміщуватиме пілота і чотирьох пасажирів. Саме воно найперспективніше для міських перевезень, а двомісний конвертоплан компанія більше розглядає для рятувальних, поліцейських або ж медичних операцій.

Прототип ANN2 планують випробувати в режимі зависання на місці, а також під час переходу в горизонтальний політ.

Таксі йдуть у небо

Останніми роками низка компаній активізувалася у створенні невеликих літальних апаратів для міських перевезень, рятувальних операцій, транспортування вантажів та інших цілей.

Раніше ми розповідали, що японська компанія SkyDrive планує вже у 2023 році розпочати комерційну експлуатацію однойменного аероавтомобіля.

Тоді ж японці показали, як може виглядати повітряний рух у майбутньому. А згодом SkyDrive уперше піднявся в повітря з людиною на борту.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин