загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найгірший рік в історії, але не для всіх: як зросли статки найбагатших людей світу у 2020-м

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На скільки найбагатшим мільярдерам світу вдалося примножити статки у році, який журнал Times назвав "найгіршим у сучасній історії"

Джефф Безос

Статки на кінець грудня: $191,1 млрд

На початку 2020 року Джефф Безос повернув собі першу сходинку у рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes. Наразі йому належать 11% акцій однієї з найбільших світових компаній у сфері електронної комерції Amazon з ринковою капіталізацією майже $1,6 трлн. Пандемія коронавірусу та впровадження карантину у більшості країн світу не завадило Безосу примножити багатство. Навіть навпаки: станом на середину квітня його статки зросли на 20% і склали $138 млрд, а продажі на майданчику Amazon зросли до пікових показників через те, що мільйони людей були змушені залишатися вдома. Зазначимо, що загалом статки Безоса за 2020 рік зросли на $67,5 млрд.

Ілон Маск

Статки на кінець грудня: $147,4 млрд

Згідно з рейтингом Forbes, статки Ілона Маска у 2020 році зросли найбільше серед усієї п’ятірки найбагатших людей - на $110,3 млрд, що забезпечило йому третє місце у рейтингу найбагатших людей за версією видання. На зростання капіталу Маска передусім вплинула ринкова вартість Tesla, яка стаом на кінець листопада наближалася до $500 млрд. Аерокосмічна компанія SpaceX також не відстає: у кінці травня спільно з NASA вона здійснила перший пілотований запуск приватного космічного корабля CrewDragon, а також отримала замовлення від міністерства оборони США на розробку проєкту з транспортування вантажів космічними ракетами.

Білл Гейтс

Статки на кінець грудня: $120,5 млрд

У 2020 році Білл Гейтс поступився другим місцем Ілону Маску у рейтингу найбагатших людей Bloomberg. Проте він все ще входить до п’ятірки бізнесменів, чий статок перевищує $100 млрд. У березні цього року 64-річний Гейтс пішов з ради директорів Microsoft аби, за його словами, зосередитися на благодійності. Так фонд Білла і його дружини Мелінди Гейтс протягом року підтримував ініціативи з протидії COVID-19 по всьому світу, а також проєкти направлені на боротьбу зі змінами клімату. Слід зазначити, що лише на боротьбу із пандемією коронавірусу в світі фонд Гейтсів пожертвував $1,75 млрд.

Бернар Арно

Статки на кінець грудня: $150,3 млрд

Статки власника групи Louis Vuitton Moёt Hennessy (LVMH) Бернара Арно у рік пандемії зросли на $35 млрд. У 2020 році LVMH поповнила свій портфель брендів придбавши відому на весь світ ювелірну компанію Tiffany&Co зі знижкою у $400 млн. Сума угоди склала $131,5 млрд і, за інформацією Business Insider, стала найдорожчою на ринку товарів люкосового сегменту. 

Марк Цукерберг

Статки на кінець грудня: $101,7

У серпні 2020 року Цукерберг вперше ввійшов до п'ятірки людей, статки яких перевищують $100 млрд. На фоні запуску додатка Reels, який мав стати аналогом TikTok, статки Цукерберга зросли відразу на $10 млрд. Додамо, що, хоча Цукерберг замикає рейтинг п'яти найбагатших людей у світі, за час посилення карантину у світі в березні-травні йому вдалося заробити найбільше серед інших бізнесменів. За два місяці його доходи зросли $31,4 млрд, а акції Facebook зросли в ціні приблизно на 60%.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин