загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Після реформи українці отримають мізерну пенсію — експерт підрахував суму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерт з питань пенсійного забезпечення Михайло Вулах розповів в ефірі каналу “Україна 24”, скільки пенсії отримуватимуть українці в разі введення накопичувальної системи.

“Від середньої зарплати 10 тис. грн 4% складуть всього лише 400 грн на місяць, за 12 місяців це приблизно 5 тис. грн. Якщо людина пропрацює 30 років, це буде 150 тис. грн. Разом з тим кожен з нас відчуває і знає, що 150 тис. грн 30 років тому і зараз — це зовсім різні суми. І якщо порахувати та взяти до уваги, що держава з цими коштами працюватиме, вони будуть накопичуватися за рахунок відсотків. То дай Боже, щоб у тієї суми, яка буде, хоча б наполовину буде така ж купівельна спроможність, як 150 тис. сьогодні”, — сказав він.

Експерт підрахував, скільки пенсії в майбутньому отримає молодий українець.

“Якщо молода 35-річна особа вийде через 30 років на заслужену пенсію і витрачатиме ці кошти, і, наприклад, проживе ще хоча б 20 років, то 150 тис. грн на 20 років — це 7,5 тис. грн на рік, тобто приблизно 600 грн на місяць. І говорити, що це буде гідна пенсія, не можна навіть сьогодні, а не те що через 30 років”, — зазначив він.

Нагадаємо, в Україні можуть ввести обов’язкову накопичувальну систему пенсій у рамках пенсійної реформи. Її суть у тому, що частина внесків буде відразу відкладатися на особисті пенсійні рахунки українців.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний досвід не показав ефективності накопичувальної системи пенсійного забезпечення через приватні фонди.
  • Про накопичувальні пенсії в Україні висловилися експерти.
  • За минулий рік середня пенсія зросла з 3 тисяч гривень до 3 тисяч 400 гривень.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин