загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як за рік схуднути на більш ніж 40 кг: історія українки, яка важила 116 кг у 2020 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Завдяки правильному харчуванню та власній наполегливості Наталя Захарова за рік схудла на 43 кілограми.

Наталя Захарова на початку 2020 року важила майже 116 кілограмів. За рік вона схудла на 43 кілограми. І це, каже, завдяки правильному харчуванню. Свою історію вона розповіла LIGA.Life.

Новорічна мрія

У минулу новорічну ніч Наталя загадала кілька бажань, одне з яких – схуднути на 20 кг. У 2020 році її мрія здійснилася. Навіть краще, ніж вона сподівалася.

"Худою я не була ніколи. Я була дівчинкою, яку виховувала вірменська бабуся, тож шансів залишитися худою дитиною не мала. Довго була єдиною онукою і вдома весь час мене підгодовували різними плюшками, печивом та іншими смаколиками", – жартує Наталя.

Пригадує, що активно набирати вагу почала у 25 років, після народження доньки. Всього за життя у неї було п’ять спроб схуднути. Часом експерименти були вдалі – втрачала 20-25 кілограмів, але вони швидко поверталися.

"Раніше сиділа на білкових дієтах. Але проблема у тому, що весь час так харчуватися не можна, а коли відходиш від такого раціону, знову починаєш набирати вагу. Навіть більше, ніж втратила", – розповідає Наталя.

Додає: у 35 років намагалась схуднути за допомогою занять у спортзалі, але закінчилося тим, що отримала запалення колінного суглоба, після чого була тривала гормональна терапія. І знову почала набирати вагу.

У Наталі є хронічне захворювання і вона довічно повинна приймати гормональні препарати. Це ускладнює їй задачу зі схуднення.

"Завдяки моєму лікарю ми змогли правильно підібрати дозу і в мене почало менше набрякати тіло, вода пішла і я вирішила худнути далі. Було важко, бо офісна робота – хтось приніс печиво, хтось цукерку, то забула обід, купила паніні", – зітхає Наталя.

З чого почалися зміни

Наприкінці грудня 2019 року вона побачила у соцмережах рекламу марафону зі схуднення блогерки Юлії Науменко, тож вирішила спробувати.

"У рекламі було багато фотографій, як змінювалися жінки до і після схуднення. Тож зародилася надія, що зможу і я", – пригадує Наталя.

У січні 2020 року записалася на марафон й отримала рецепти, за якими слід харчуватися:

"Спочатку я очманіла. Подумала: "Нащо воно мені треба, худнула би за своєю відпрацьованою білковою схемою". Потім ще подумала й вирішила спробувати. Початок мого нового життя – 27 січня 2020 року".

Під час марафону блогерка надсилала учасницям марафону рецепти страв (їх не можна нікому пересилати), якими вони мають харчуватися. У рекомендаціях також зазначалося, які треба використовувати продукти та в якій кількості. Якщо ж готувати немає бажання, була інша колонка, де вказано, що треба з’їсти протягом дня. Наприклад, на сніданок це може бути 50 грамів каші, одне яйце та 100 грамів йогурту.

У схемі харчування повністю пораховано КБЖВ (співвідношення калорій, білків, жирів та вуглеводів, що потрапляють в організм), які треба спожити протягом дня. Також містилися рекомендації з занять спортом та режиму пиття.

Так, меню розраховано на 1400-1600 калорій на добу. Їсти потрібно п`ять разів на день. Вага порцій різна – три основні прийоми їжі по 250-330 грамів, і ще два перекуси – по 150 грамів.

Наприклад, на сніданок можна приготувати білковий омлет з салатом зі свіжих овочів (на свій смак), на обід – овочевий суп з курячими фрикадельками, на вечерю – запечена або відварена куряча грудка та салат. Для перекусу можна взяти запечене яблуко, грейпфрут, горіхи абощо.

За перші три тижні Наталя втратила дев’ять кілограмів. Це надихнуло, проте, як досвідчена людина у схудненні, вона розуміла, що найперше йде вода й що далі, то худнути важче.

"Було таке, що вага зупинялася. Я так засмучувалася, що навіть плакала. Адже ж не порушувала рекомендацій, робила все, як слід.

Швидко звикла до того, що маю готувати собі окремо. З раціону повністю виключені цукор і біле борошно. Також є застереження щодо алкоголю. Все інше в раціоні є", – розповідає жінка.

Каже: боялася літа. бо там є фрукти, морозиво й виноград – все, що може їсти без зупинки.

Наприклад, фрукти можна їсти лише у першій половині дня, бо це вуглеводи і цукор. Вони мають бути в обмеженій кількості.

У так звані розвантажувальні дні можна з’їсти кілограм фруктів та воду, але більше нічого протягом дня.

"У нас вдома є виноградники, тож довелося весь урожай роздати друзям. Але я трішки таки порушувала – часом їла білий виноград без кісточок. Виявилося, харчові звички дуже змінюються: відвикла від кави з молоком, молочних коктейлів. Змінилося ставлення до їжі", – пояснює Наталя.

На роботу та в гості вона теж ходить зі своєю їжею та водою (у пляшку з водою додає лимон та імбир), що спочатку викликало деякі насмішки з боку знайомих.

Якось навесні вони зібралися з друзями на святкування. На той час Наталя схудла на 12 кілограмів, хоча загалом ця зміна не була особливо помітна.

"Усі пили вино, їли м’ясо, смажене на мангалі, олів’є тощо. Пропонували мені мій улюблений салат з печінки або інші смаколики. Я наполягала, що маю свою їжу, з мене посміювалися.

Я не дозволяла собі порушувати режим, бо боялася зірватися. Досі боюся", – каже Наталя.

Вона порівнює цей стан з алко- чи наркозалежністю, адже від їжі теж буває залежність і зупинись буває доволі важко.

"Спочатку важко давалися походи у супермаркет, де є своя випічка. Запахи неймовірні. Але за рік я не з’їла жодного шматочка білого хліба", – каже з гордістю та додає, що за цей час повністю звикла до нового стилю харчування. Адже воно виявилося не лише здоровим, але й смачним.

У меню є різні десерти, тортики, печиво і навіть бургери й шаурма, приготовані за схемою здорового харчування.

Як змінилося харчування

Серед дозволених продуктів є лаваш. З нього Наталя готує безліч страв, навіть торт "Наполеон".

"Проблема багатьох жінок у тому, що вони себе не люблять. У родині себе ставлять на останнє місце. Коли мене питають, як я схудла, починаю розповідати. І чую: "Ой, та це так складно, треба готувати для себе". Тобто приготувати для родини каструлю борщу чи плову – легко, а запекти собі шматочок м’яса, витративши на це п'ять хвилин, чомусь складно", – дивується Наталя.

Розповідає, що всі страви, які нині вживає, готує швидко. А меню підходить для всієї родини.

Його основа – вівсянка, м’ясо, риба, молочні продукти, помірна кількість різних круп, овочі, фрукти. І коштує таке харчування, за її словами, не дорожче звичного. Адже люди часто не замислюються, скільки грошей витрачають на каву, шоколадки або фастфуд.

"Треба себе дисциплінувати. Повинно бути п’ять прийомів їжі на день через кожні три години.

Також є особливості вживання води. Наприклад, не можна пити за 40 хвилин до їжі та 40 хвилин – після", – розповідає про схему Наталя.

Каже: багато років поспіль зранку їла лише сир та пила каву. Тепер щодня готує собі сніданок. Це або вівсянка з овочами, фруктами, або білкова їжа, або рулети чи запіканки з лаваша та інші смаколики.

"Наприклад, є оригінальний рецепт хачапурі. Його можна зробити з меленої вівсянки, м’якого сиру та яйця. Смак виходить як звичайна булка, а по суті – корисна страва", – розповідає Наталя та додає, що проблема в тому, що багато хто не знає, як зробити смачно і не хоче заморочуватися.

Вона впевнена: якби ще протягом року займалася спортом, могла би схуднути на 50 кілограмів, проте боїться знову травмувати коліна.

Як змінилось ставлення до себе

Наталя зазначає, що за рік, ледь не вперше в житті, довелося змінювати свої звички. А зробити це виявилося надскладно. Але воно було того варте.

"Завжди знайдуться хейтери, які скажуть: "А чи не простіше було не жерти від початку?". Так, простіше було не жерти, раніше почати худнути. Я робила це не раз. Але всі люди різні, різна конституція тіла.

Нині пишаюся своїм досягненням, бо це перемога, перш за все, над собою, своїми багаторічними звичками, слабкостями та комплексами.

Сама собі довела, що можу повністю змінити спосіб життя", – каже жінка.

Наталя розповідає, що отримує чимало компліментів від свого чоловіка, друзів, колег, знайомих. Але за рік дізналася, що таке заздрість.

"Чула від людей, яких вважала своїми друзями: "Ти маєш поганий вигляд, досить тобі худнути". А я дивлюся у дзеркало і розумію, що це не так, я виглядаю гарно. Раніше рідко купувала собі речі. Бо навіть коли в інтернет-магазинах роздивлялася якусь сукню, розуміла, що вона мені не за розміром", – згадує Наталя.

Тепер жінка повністю змінила свій гардероб: від спідньої білизни до верхнього одягу.

"Я потрошила магазини все літо та осінь. Розуміла, що деякі речі зайві (з них вже дещо завелике на мене), але так приємно обирати те, що тобі подобається, а не просто налазить. Згодом кураж вщух, я обирала речі з оглядом на те, що незабаром мій розмір може стати ще меншим", – із захватом розповідає жінка.

Зараз процес схуднення пішов повільніше, бо що менше ваги залишається, то складніше позбавлятися зайвого, впливають і гормональні препарати.

"Простіше худнути, коли тобі 20 років, але коли тобі 43 – це складніше, але можливо.

Ще рік тому я дивилася на жінок, які кардинально схуднули й думала, що мені так ніколи не вдасться. Мріяла побачити на вагах хоча б двозначне число. 

Але сама переконалася, що немає нічого неможливого, коли дійсно бажаєш змінитися на краще", – розповідає Наталя.

Нині вона змінила розмір з XXXL на M та вперше в житті одягнула джинси не з тунікою, а з коротким светром. Каже: фізично стала краще себе почувати. Адже носити понад 40 зайвих кілограмів – нелегко.

Наталя намагається не порушувати заборон у їжі, але якщо таке трапляється – не сварить себе, бо розуміє: у будь-якій справі потрібно вміти зупинятися: "Навіть якщо ви на дієті з’їли цукерку, не треба побиватися й заїдати горе тортиком, бо все одно зірвалася. Ні, з’їли, забули і йдете своєї мети".

Хоча іноді бувають дні, коли дуже хочеться чогось улюбленого, але дуже шкідливого. Зупинитися – задача не з простих. Наприклад, одного дня жінка марила маринованими гостро-солодкими помідорами, які вона консервує за особливим рецептом.

"Вони мені прямо пахли з комори. Я цілий день ходила сама не своя. Чоловік вже каже: "Відкрий банку, з’їж парочку". Але я боялася, що вип’ю увесь розсіл. Сіль дуже затримує вологу в організмі, розуміла, що буду набрякати, а на вагах з’являться плюсом зайві кілограми. Тому я себе переборола", – сміється Наталя.

Загалом вона стала собі подобатися й радіє, що нею пишається донька, для якої завжди намагалася бути гарним прикладом. "Коли вона не бачила мене пів року (донька живе в іншому місті) і ми зустрілися на вокзалі, вона обійшла мене навколо і спитала: "А де мама?".

За 20 років свого життя донька мене такою ніколи не бачила. Навіть я себе не пам’ятаю у цій вазі", – розчулено додає Наталя.

Донька хвалиться у соцмережах досягненнями мами й щоразу підкреслює, як пишається нею. Додає, що пишалася нею завжди.

Яна Міланова мжурналістка LIGA.Life
 
Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими
 
Джерело:
До списку новин