загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Катастрофічне забруднення води: у 2020 році в океани потрапило понад 1,5 мільярда масок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пандемія COVID-19 може спричинити сплеск забруднення океану. Адже відтепер до пластикових відходів додалися одноразові маски та латексні рукавички.

У 2020 році в океани потрапило понад 1,5 мільярда масок. Про це повідомила група з охорони морського середовища Oceans Asia.

Відстежування масок біля берега

Фахівці Oceans Asia відстежували кількість масок, які прибивало до берега віддаленого острова на південь від Гонконгу. Це почали робити ще з початку пандемії.

Приблизно через 6 тижнів після того, як COVID-19 дістався до Гонконгу, в кінці лютого, ми почали знаходити багато масок,
– розповів представник Oceans Asia.

За його словами, до пандемії COVID-19 маски не знаходили.

Чим загрожують маски

Маски роблять з поліпропілену – тонких волокон пластика. Як пояснили в організації, предмети розпадаються на частини в воді та крихітні шматочки пластику можуть залишатися в океані упродовж сотень років. Вони загрожують безпеці риб і навіть забруднюють повітря.

Забруднення океану: коротко

  • Ще до початку пандемії занепокоєння природоохоронців викликав щорічний вилов 14 мільйонів тонн пластику, кількість якого на 2018 рік підрахували в ООН.
  • Згідно з дослідженнями UN Environment, в Середземне море щороку потрапляє 570 тисяч тонн пластику.
  • Великі частини цього матеріалу забруднюють дику природу, загрожують безпеці та якості харчових продуктів, здоров'ю людей. Мікропластик може бути їжею для багатьох морських тварин – вони їдять пластикове сміття або можуть заплутатися в ньому.
Джерело:
До списку новин