загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Куди звертатися споживачу, який отримує газ низької якості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часто населення скаржиться на те, що вода в чайнику довго закипає, а вогонь в конфорці горить дивним жовтим або червоним кольором. Тоді люди переконані, що винні в цьому постачальники. Але насправді газопостачальні компанії не мають жодного впливу на якість газу. За якість газу відповідає облгаз.

Про це пише ТСН.ua.

Як зазначається, колір полум’я, яким горить газ, залежить більше не від самого газу, а від умов, в яких він спалюється. Від достатнього притоку повітря в приміщення, в якому спалюється газ, від вологості цього повітря, від чистоти приладів і багатьох інших факторі.

Якщо у споживача виникає обгрунтована підозра, що газ неякісний чи тиск газу в розподільній мережі неналежний, то ці питання мають вирішити фахівці облгазу.

Як діяти в цій ситуації:

  • спершу можна подивитися, чи не забруднена газова плита. Для цього потрібно почистити сопло пальника. Робити таку чистку самостійно не рекомендується – краще зателефонувати за номером газової служби 104 і викликати фахівців;
  • також корисно провітрювати квартиру, це може допомогти вирішити проблему низької якості газу. Річ у тому, що блакитне паливо може погано горіти через брак кисню на кухні;
  • якщо всі ці заходи не принесли очікуваного ефекту, причина поганого горіння газу полягає в недостатньому тиску в системі. За цей процес також відповідає облгаз.

Довідка Finance.ua:

  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), має намір підвищити тарифи на послуги 21 газорозподільної компанії в середньому на 50%.
  • За даними статистичного відомства ЄС, виражені в євро середні ціни на газ для домашніх господарств у першій половині 2020 року були найнижчими в Латвії, Угорщині та Румунії (3,2 євро за 100 кВт/год) і Литві (3,6 євро), а найвищими – в Нідерландах (10,0 євро), Швеції (9,8 євро), Франції (7,9 євро) і Данії (7,5 євро).
  • Висока ціна природного газу від газзбутів пов’язана не з джерелом отримання газу, а з бажанням мати високу маржу.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин