загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидії погано впливають на психіку людей і пригнічують їхню гідність – Вітренко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко вважає ненормальною ситуацію, коли більшість українців або значна їх частина отримують субсидії.

Отримання субсидій згубно впливає на людську психіку, оскільки це змушує людей почуватися бідними. Про це 21 січня заявив т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко під час експертного обговорення в Українському кризовому медіацентрі. Відео опубліковано на сторінці УКМЦ у Facebook.

"Ненормальна ситуація, коли більшість людей у країні або значна частина отримують субсидії. Тому психологічно це теж погано для людей. Це фактично сигнал їм, що дивіться – ви бідні. А люди не хочуть почуватися бідними... Це пригнічує їхню гідність. А в нас Революція гідності була у 2014 році, розумієте?" – сказав Вітренко.

За даними Міністерства соціальної політики, субсидії в Україні минулого року отримувало приблизно 3 млн домогосподарств. Середній розмір субсидії на початку року становив приблизно 1200 грн. Після запровадження карантину через пандемію коронавірусної інфекції Кабінет Міністрів збільшив розмір субсидій. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у середньому виплати зросли на 300 грн. 

Зараз, за інформацією Мінсоцполітики, субсидії в Україні отримує понад 3,1 млн домогосподарств, середній розмір виплати становить приблизно 1633 грн. Із березня 2020 року у зв'язку зі встановленням карантину діє норма про автоматичне перепризначення субсидії без звернення громадян. Отже, на поточний опалювальний період субсидію перепризначили понад 2,7 млн домогосподарств.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин