загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У ПФУ кажуть, у січні підвищили пенсії для 2,3 млн людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З початку нового року в Україні відбувся перерахунок виплат для непрацюючих пенсіонерів. Тепер пенсія становить мінімум 2400 грн, а такі зміни на собі відчули 2,3 мільйона людей.

Про це в ефірі телеканалу «НАШ» заявила заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

«З 1 січня 2021 року зріс розмір мінімальної заробітної плати і, відповідно, спрацювала гарантія, яка визначена в законі для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років. Для таких людей, які мають повний стаж: жінки — 30, чоловіки — 35 років. Мінімальний розмір пенсії не може бути меншим ніж 40% мінімальної заробітної плати, тобто 2400 грн», — заявила Ковпашко.

Вона пояснила, що для перерахунку пенсії мають бути законодавчі підстави: ті, які зумовлюються підвищенням соціальних стандартів, насамперед — коли зростає мінімальна заробітна плата (як це було з 1 січня 2021 року) чи то з урахуванням змінених розмірів прожиткового мінімуму.

«Ми провели такий перерахунок. Він торкнувся щонайменше 2,3 мільйона людей. Тобто, така кількість людей відчули на собі зростання розміру пенсії. Яке це зростання? У кожної людини своє. І воно може бути від 400 грн до якоїсь суми меншої. Тому що кожна людина має свої показники стажу, свої показники заробітної плати й, відповідно, свій основний розмір пенсії. Це той перерахунок, який уже проведений і не потребував звернень до Пенсійного фонду. І люди вже в січні отримали свої перераховані пенсії», — додала Ковпашко.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року, всього в Україні 11,1 мільйонів пенсіонерів, середня пенсія яких становить 3507,51 грн.

Довідка Finance.ua:

  • 1 березня пройде індексація пенсій. Будуть перераховані раніше призначені пенсії та надбавки до них. Очікується, що індекс індексації складе 11%, і це підвищення відчують близько 9 млн пенсіонерів з 11 млн. Також з 1 березня продовжать отримувати 500 грн доплати пенсіонери, старші за 80 років (за умови, що їхня пенсія менша від середньої зарплати). З цього дня мінімальна пенсія для людей, старших за 80 років, повинна буде становити 2600 грн (за наявності страхового стажу 20 років у жінок і 25 років у чоловіків).
  • З 1 квітня перерахують пенсію пенсіонерам, які працюють, зробивши поправку на трудовий стаж.
  • З 1 липня у зв’язку із зростанням мінімальних зарплат знову підвищаться пенсії тих, у кого стаж 30 або 35 років (у жінок і чоловіків відповідно). Їхня мінімальна пенсія складе вже 2600 грн (після зростання мінімальних зарплат до 6500 грн). Також з 1 липня стануть отримувати надбавки пенсіонери 75−79 років — 400 грн за умови, що їхні пенсії не перевищують середньої зарплати.
  • Ще одне підвищення прожиткового мінімуму заплановано на 1 грудня 2021 року. Тоді найменша пенсія становитиме 1934 грн.
Джерело:
До списку новин