загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найбільша у Європі: китайська компанія планує збудувати вітрову електростанцію на Донбасі за $1 млрд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Китайська компанія PowerChina хоче збудувати в Україні велику вітрову електростанцію потужністю 800 МВт і вартістю щонайменше мільярд доларів. 30 жовтня уже уклали відповідний контракт з українською компанією WindFarm.

Про це повідомляє пресслужба WindFarm, – пише Громадське.

Зазначається, що вперше велику вітрову електростанцію будуватимуть в Україні без «зеленого тарифу» (пільг, які діяли для виробників на продаж «зеленої» електроенергії. Влітку Рада їх значно знизила).

«Реалізація проєкту демонструє абсолютно новий і вигідний державі підхід у розвитку вітроенергетичного сектора — продаж виробленої електроенергії на ринку електричної енергії без “зеленого” тарифу», — зазначають у WindFarm.

Вартість проєкту — щонайменше $1 млрд, що робить його найбільшим серед вітрових електростанцій в Україні. Її планують розташувати на території Мангушського і Нікольського районів Донецької області. Коли збудують енергостанцію, не повідомляють, але обіцяють у «найкоротші терміни».

Очільник правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конченко зазначив, що цей проєкт, який готували близько року, стане найбільшим наземним вітропарком в Європі, передає «Інтерфакс-Україна».

Хто будує

PowerChina — одна з найбільших будівельних компаній Китаю (входить у сотню найбільших компаній країни і в 500 найбільших компаній світу). Вона спеціалізується на проєктуванні та будівництві енергетичних і транспортних об’єктів. Зокрема, в активі компанії — будівництво найбільшої у світі електростанції «Три ущелини» потужністю 22,5 ГВт.

Українська WindFarm займається вітровою енергетикою. Вона розробила вітроенергетичних проєктів загальною потужністю 1.3 ГВт, з яких успішно ввели в експлуатацію понад 400 МВт.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин