загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Берліні прийняли закон про пішоходів, завдяки якому люди більше ходитимуть пішки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Буде збільшено кількості закритих для автомобільного руху вулиць

Щоб мотивувати людей частіше ходити пішки як на короткі, так і на довгі відстані, парламент федеральної землі Берлін прийняв перший в Німеччині закон для пішоходів.

Це дозволить для жителів і гостей німецької столиці створювати умови для більш безпечного і комфортного пересування по місту пішки. Збільшити протяжність зелених зон, встановити більше лавок, – ось лише небагато з наміченого в Берліні, пише Deutsche Welle.

Закон стане частиною прийнятого в середині 2018 року закону про дорожній рух, названого берлінською владою «Законом про мобільність» і покликаний більше враховувати інтереси велосипедистів і спонукати людей до того, щоб для пересування по місту вони надавали перевагу не автомобілю, а велосипеду та місцевому громадському транспорту. І ось тепер, з внесенням нового доповнення до цього закону, Берлін робить ще один крок до цього.

Одне з поставлених новим законом завдань – при будівництві та реконструкції вулиць і парків значно покращувати їх благоустрій, збільшувати протяжність зелених громадських просторів і кількості громадських лавок.

Також заплановано збільшення кількості закритих для автомобільного руху вулиць і перетворення їх на дитячі ігрові майданчики і прогулянкові простори для сімей з дітьми. А ще в Берліні має з'явитися більше площ для зустрічей і спілкування.

 «Кожна людина в Берліні повинна мати можливість дістатися до місця призначення прямими і пов'язаними між собою пішохідними доріжками», – йдеться в офіційному документі.

Крім іншого, буде збільшено кількість пішохідних переходів «зебра».

Планується зробити максимум і для того, щоб в Берліні у пішоходів, в тому числі у маленьких дітей, літніх і людей з обмеженими можливостями здоров'я, була можливість перейти будь-яку, навіть широку вулицю за одну фазу зеленого світла світлофора.

Для зручності тих, хто погано або зовсім не бачить, до 2030 року по всьому Берліну звичайні світлофори повністю замінять на звукові і забезпечені вібраційними кнопками.

Закон про пішоходів підсилює відповідальність за свою роботу комунальних служб, що займаються технічним обслуговуванням вулиць, міських доріг і тротуарів.

Покарання за порушення правил дорожнього руху, що ставлять під загрозу безпеку пішоходів і велосипедистів, надалі передбачені більш суворі, ніж раніше.

У Берліні вважають, що прийняття цього закону – великий крок вперед, який сприяє покращенню екології, а також підвищенню комфорту і якості життя в місті.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, чим різноманітніші дерева в міських парках, тим вищий імунітет у міських жителів.

 

 

Джерело:
До списку новин