загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці поділилися, на чому економлять, щоб сплатити за "комуналку"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди скаржаться, що тарифи є непосильними

Українці намагаються вчасно і повністю сплатити за житлово-комунальні послуги, навіть попри те, що суми у платіжках часто перевищують їхні доходи, адже побоюються, що за борги їх можуть позбавити майна.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення повідомила кореспондентка Алла Жизневська, яка сьогодні провела опитування громадян у центрі столиці.

Алла Жизневська розповіла, що на одному зі столичних ринків, попри мороз, продавці торгують городиною та консерваціями, щоб отримати хоч якийсь додатковий дохід. Як зазначила кореспондентка, коли мова йде про тарифи на житлово-комунальні послуги, люди зізнаються, що вони непосильні для їхнього гаманця. Так, один зі співрозмовників зазначив, що він уже мав би покласти зуби на полицю – його пенсія становить 2100 грн, а цього місяця він отримав платіжку за газ на суму 2500 грн. Чоловік розповів, що за комунальні послуги родина таки сплатила завдяки тому, що дохід є і в його дружини.

"Для пенсіонерів – це дуже велика ціна. У мене пенсія 2100 грн. У тому місяці я заплатив (за газ. – Ред.) 2500 грн. І ще жінка 2100 грн отримує", – – сказав співрозмовник.

Ще один киянин зазначив, що після того, як заплатить за комунальні послуги, у нього залишається лише 500 грн, тож він нічого собі дозволити не може, навіть на ліки не залишається.

Кореспондентка додала, що співрозмовники поділилися, що економлять і на їжі, і на ліках, а хтось регулює опалення: один із чоловіків зазначив, що у його помешканні досить холодно – лише 14 градусів тепла.

Понад те, люди обурюються, чому мають сплачувати за транспортування газу, адже свого часу за власні кошти прокладали газові труби до своїх домівок.

"Із п'яти людей, з якими я поспілкувалася, чотири платять вчасно. Люди так виховані, вони не хочуть накопичувати борги, тому що побоюються, що скоро будуть забирати майно за ці борги", – зазначила Алла Жизневська.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 27 січня постановив, що дія граничної ціни 6,99 грн за кубометр газу повинна поширюватися і на об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Як повідомляли, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила знижені тарифи на розподіл газу для 13 компаній.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими
 
Джерело:
До списку новин